• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.02.2019

17:31

VESIĆ: Do kraja februara imaćemo izvođača za "Dedinje 2"!

Beograd

VESIĆ: Do kraja februara imaćemo izvođača za "Dedinje 2"!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Vlada Srbije obezbedila novac i da će do kraja ovog meseca biti izabran izvođač koji će graditi zgradu Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2"

On je to rekao u Institutu za kardiovaskularne "Dedinje" gde je prisustvovao obeležavanju krsne slave te zdravstvene ustanove - Sretenje Gospodnje.

- Ako sve bude kako treba, mi ćemo sledeće Sretenje verovatno obeležiti u toj novoj zgradi - rekao je Vesić.

On je istakao da razvoj zemlje najbolje oslikava broj kranova u njoj i dodao da se danas u Beogradu na sve strane mogu videti kranovi.

Foto: Informer

- Isto tako, kao što kranovi pokazuju kako se zemlja razvija, kada vidite koliko jedna zemlja ulaže u škole i bolnice znaćete kakvo je stanje nacije, a mi smo poslednjih godina, kao zemlja, počeli da ulažemo u škole i bolnice. Počeli smo da ulažemo u ono što je najvažnije, a to su obrazovanje i lečenje naroda - rekao je Vesić.

Istakao je da je veoma srećan što je bio u prilici da zajedno sa gradskim sekretarom za urbanizam i građevinske poslove Milošem Vulovićem učini sve da Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" dobije dozvolu za izgradnju "Dedinja 2", ali i dodao da je za to ipak najzaslužniji direktor te zdravstvene ustanove Milovan Bojić, zbog svoje želje i upornosti da se to realizuje.

Foto: Informer

- Najveća zahvalnost ide njemu jer se on zaista bori za ovaj Institut i da se izgradi ''Dedinje 2'', a mi smo samo tu da mu pomognemo da taj posao završi jer je to zaslužio - rekao je Vesić.

On je ponovio da se Srbija posle mnogo decenija okreće ka obrazovanju i i zdravstvu i podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić, još dok je bio premijer, dao sebi zadatak da se obnove bolnice i škole.

Foto: Informer

- Sećate se kako su ga ismevali kad je govorio da će obići svaki toalet u školi. Pričali su kako je on premijer za toalete. On je predsednik za sve ono što je važno za ovu zemlju, a važno je da svaka škola bude uređena i da imamo nove bolnice i, ako bude sve kako treba, neće biti izgrađeno samo ''Dedinje 2'', već će se graditi i druge bolnice u Beogradu, kao i škole... - rekao je Vesić.

Poručio je da svi treba da budemo složni kada je u pitanju dobro Srbije jer, dodao je, kada smo složni onda smo kao narod nepobedivi i zajedno možemo da uradimo mnoge stvari.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Srećna slava Institutu "Dedinje" i da se "Dedinje 2"izgradi kako je rečeno, do sledećeg proleća.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set