• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/Informer

21.02.2019

12:01

POČINJE REKONSTRUKCIJA BEOGRADA: Pogledajte koji delovi grada će biti zatvoreni i do kada!

Beograd

POČINJE REKONSTRUKCIJA BEOGRADA: Pogledajte koji delovi grada će biti zatvoreni i do kada!

Podeli vest

Pre dve godine bili smo svedoci velikih radova na gradskim saobraćajnicama koji su u jednom trenutku poprilično poremetili uobičajeni život prestonice, a nešto slično bi se, ako se ostvare najave gradskih čelnika, moglo dogoditi i tokom 2019

Podsetimo, na leto 2017. rađene su tri velike deonice: potez od Slavije pa skoro do Autokomande, zatim onaj od Vukovog spomenika do Bogoslovije (Ruzveltova i Mije Kovačevića), ali i rekonstrukcija Brankovog mosta.

GORAN VESIĆ: Beograd kupuje više od 200 novih autobusa!

A za ovu godinu, pored radova koji su već počeli u Karađorđevoj ulici, te druge faze na Trgu republike koja će dovesti do velikih promena u saobraćaju, najavljene su velike rekonstrukcije Savskog trga, Ulice kneza Miloša, kao i poteza Kraljice Marije - 27. mart - Cara Dušana - Džordža Vašingtona. Pa još ako se krene sa izmeštanjem Starog savskog mosta...

Foto: Goran Vesić/Facebook

 

TRG REPUBLIKE

Druga faza bi trebalo da počne negde u aprilu, kada će za saobraćaj biti zatvorena Vasina ulica, kao i deo Francuske, a vozila bi zaobilazno iz Kolarčeve išla ka Dorćolu. Trolejbuske linije će, najverovatnije, biti skraćene do Palate “Albanija”, dok će autobusi gradskog prevoza morati da nađu alternativne pravce.

Prema planu, rok za završetak je sredina oktobra 2019. godine.

Foto: facebook.com

 

SAVSKI TRG

Nedavno je završen konkurs za budući izgled Savskog trga, a prema najavama čelnika grada ovaj potez bi trebalo da bude gotov do jeseni, sa sve monumentalnim spomenikom posvećenom Stefanu Nemanji, što znači da bi radovi trebalo da počnu već na proleće.

Međutim, čak ni saobraćajni stručnjaci nisu saglasni da li je u tako kratkom roku moguće rešiti problem saobraćaja u ovom delu grada, posebno tramvajskog.

Foto: Beograd.rs

 

KARAĐORĐEVA

Radovi u Karađorđevoj ulici su počeli u novembru prošle godine, na potezu od Brankovog mosta do Pariske ulice, zbog čega je ova saobraćajnica sada jednosmerna, a tramvajski saobraćaj obustavljen.

Rok za završetak kompletnih radova je 425 dana, dakle negde početkom 2020. godine.

Foto: Beograd.rs

 

KNEZA MILOŠA

Radovi u jednoj od najprometnijih saobraćajnica u gradu su trebali da počnu još 2017. godine, pa su odloženi za 2018. a sada najavljeni za 2019.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić “rekonstrukcija će početi u drugoj polovini godine i obuhvatiće kompletne radove od Mostara do Nemanjine ulice”, a predviđeno je da bude izgrađena podzemna garaža sa oko 400 mesta, ali i da ulica dobije još jednu, šestu saobraćajnu traku.

ČETIRI BULEVARA

Pre nekoliko dana završen je tender za rekonstrukciju poteza Kraljice Marije - 27. marta - Džordža Vašingtona - Cara Dušana, te bi radovi mogli da počnu za mesec-dva.

Ovaj značajan projekat obuhvata osovinu četiri velika gradska bulevara, koji se zajedno protežu u dužini od 2.943 metra, pokrivajući saobraćajnu površinu od 60.000m2. Radovi su predviđeni u šest faza, a prva bi bila u Kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka.

STARI SAVSKI MOST

Nije baš izvesno da će i radovi na ovoj saobraćajnici nad Savom početi ove godine, mada je izmeštanje sadašnjeg mosta najavljeno za letnje mesece, nakon što šine budu postavljene na Mostu na Adi.

To će praktično značiti i momentalno zatvaranje mosta za saobraćaj.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sumadinac neprskani

pre 5 godina

zar nebi bilo bolje da izmestimo prestonicu u kragujevac pa neka vesic po beogradu rije ko mrsavo prase po vazdan .

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set