• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

22.02.2019

22:43

VESIĆ: KUPOVINA NOVIH AUTOBUSA samo prvi korak U RESTRUKTURIRANJU GSP!

Beograd

VESIĆ: KUPOVINA NOVIH AUTOBUSA samo prvi korak U RESTRUKTURIRANJU GSP!

Podeli vest

Grad Beograd će nabaviti između 210 i 230 novih autobusa i to je prvi korak, ali ne i jedina mera koja nas čeka kako bismo SP postavili na noge, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV Studio B

On je precizirao da je urađen rebalans budžeta koji će u ponedeljak biti pred odbornicima Skupštine grada, a kojim je odvojeno 35 miliona evra za kupovinu novih autobusa. Kako je rekao, samo će GSP izdvojiti deset miliona evra, što je ukupno 45 miliona.  

- Naša procena je da ćemo za te pare dobiti između 210 i 230 autobusa i da ćemo na taj način obezbediti, pre svega, kvalitetniji prevoz, jer ćemo neke linije, gde sada postoje problemi, popuniti novim vozilima. To je samo početak u restrukturiranju gradskog saobraćajnog preduzeća, koje je najveći problem kada je u pitanju Grad Beograd. Naime, pored „Sava centra", reč je o najvećem gubitašu u gradu Beogradu. Posle toga kreće kampanja za naplatu karata i već smo sa Ministarstvom finansija dogovorili određene korake - istakao je Vesić.

On je dodao da je cilj da, pre svega, građani vide da Grad Beograd kupuje nove autobuse, kao i da se veoma mnogo radi na poboljšanju javnog prevoza.

- Posle toga ćemo, naravno, tražiti i da se plaćaju karte, jer je Grad Beograd prošle godine dao 27 milijardi dinara za javni prevoz, od čega je devet milijardi naplaćeno iz karata, što znači da smo 18 milijardi dali direktno iz gradskog budžeta. Tih 18 milijardi dinara je 150 miliona evra, a za taj novac smo mogli da izgradimo 75 vrtića ili škola, da kupimo između 600 i 700 autobusa. To što neki građani ne plaćaju kartu znači da oni to ipak plaćaju kroz budžet, jer za toliko manje dobiju kanalizacije, vodovoda, škola, bolnica i svega onoga što treba da dobiju jer te pare odu na javni prevoz - naglasio je zamenik gradonačelnika.

Kako je rekao, pored naplate karata, potrebno je i restrukturiranje samog preduzeća jer postoji mnogo mogućnosti da oni rade bolje. I oni moraju da se ponašaju odgovornije prema državnom novcu zbog čega su se i dogodile neke smene u GSP-u. 

- Plata vozača u GSP-u je prošle godine u februaru iznosila 52 hiljade dinara, a ove godine je 65 hiljada, što je povećanje od 25 odsto, odnosno oko 13 hiljada dinara. To samo govori u prilog činjenici da se mi kao grad trudimo, da ulažemo u GSP i pokušavamo da ga stavimo na noge. Uspećemo u tome, a prvi korak je kupovina autobusa, što neće biti jedina mera koja nas čeka - istakao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dario

pre 5 godina

Javni prevoz je jako bitan za gradjane. Drago mi je sto vidim da Beograd podize standard prevoza gradjana i pomaze jednom javnom preduzecu da stane na noge.

Marko Lučić

pre 5 godina

Dario:Kupovinom novih autobusa, gradski prevoz će se znatno poboljšati.

Loznicanin

pre 5 godina

Bitan je valjda i proizvodjac autobusa, odnosno model, jer ako ce se kupiti 200 vozila iz Zemunske fabrike, da bi stranacki kolega ubrao "plus" kod ono malo zaposlenih, onda je sve cist promasaj. Na zalost, to je stvarnost, jer "Ikarbus" nema kapacitete, ni kvalitet, koji je na strani inostranih proizvodjaca. Turci, Cesi, pa i Poljaci, sada su daleko ispred nas, a u vreme SFRJ su kao ludi kupovali nase autobuse.

Zaza

pre 5 godina

Od necega mora da se pocne. Svaka cast. GSP zasluzuje da se rekonstruise i da stane na stabilne noge.

Soraja

pre 5 godina

Jedna od lepsih vesti za nas grad. GSP zasluzuje da se ponovi autobusima i da stane na stabilnije noge.

Milan

pre 5 godina

Dobro je sto ce se uloziti u GSP, jer su potrebni novi autobusi.

Maja

pre 5 godina

Zlonamerni mogu samo da zavide na spsobnopsti i samopregornom i pozrtvovanom radu.

Loznicanin

pre 5 godina

Ma, nije valjda? Da li te, bar nekad, bude sramota zbog toga sto radis?

peki

pre 5 godina

Kupovina novih autobusa je samo pokazatelj kako se brine o nasem glavnom gradu i koliko su gradjani i prevoz putnika bitni.

Izbeglica iz Srbije

pre 5 godina

Samo da se još kupuju autobusi domaće proizvodnje,npr Ikarbus ili Neobus???

Nina

pre 5 godina

Sve sto se radi u interesu gradjana je za pohvalu.

Duca

pre 5 godina

Ovo su lepe vesti za beogradjane koji koriste svakodnevno gradski prevoz. Imace bolje uslove za putovanje.

caca

pre 5 godina

Javni prevoz je jako bitan za sve gradjane!!!Drago nam je sto Beograd podize standard prevoza gradjana i pomaze jednom javnom preduzecu da stane na noge!!!!Srbija ide u bolju buducnost!!!!

Sara

pre 5 godina

Javni prevoz je jedna u nizu bitnih stavki za normalan zivot gradjana. Modernizacija I poboljsanje kvaliteta zivota je znak da je nasa drzava na sigurnom putu ka boljoj buducnosti.

Loznicanin

pre 5 godina

A, koje autobuse ce kupiti? Mozda ove iz Zemunske fabrike, ako je direktor (mozda) stranacki kolega? Ni "Lasta" ih vise ne kupuje, vec se okrenula Turcima i Cesima, kada su u pitanju vozila za prigradski prevoz.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set