• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2019

13:27

VESIĆ: Ðilas je baš ljut kad mu neko pokvari "kombinaciju"!

Beograd

VESIĆ: Ðilas je baš ljut kad mu neko pokvari "kombinaciju"!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osvrnuo se danas na kritike Dragana Ðilasa vezane za završetak rekonstrukcije ulice Bore Stankovića na Vračaru, ukazujući da je bivši gradonačelnik "ljut kada mu neko pokvari ''kombinaciju'' oko udžerice navodnog engleskog investicionog fonda"


- Mogao sam da se kladim da Ðilas neće izdržati da se ne javi povodom rekonstrukcije ulice Bore Stankovića, jer je uvek ljut kada mu izmakne očekivana zarada, od PKB do ove ulice - istakao je Vesić podsećajući da je rekonstrukcija te ulice bila planirana još kada je Ðilas postao gradonačelnik, ali da njemu nije palo na pamet da počne sa radovima, "zbog jedne udžerice, koja se nalazila na trasi nove ulice".

Vesić je, u izjavi za javnost dostavljenoj Tanjugu, ukazao da je tu „udžericu“ kupio engleski investicioni fond, što, kako konstatuje, zvuči „tako đilasovski“, te naveo da je sve to "pakovano" od 2008. godine preko opštine Vračar, koju je vodio Ðilasov blizak saradnik Branimir Kuzmanović, ne bi li se za tu udžericu isplatili milioni evra odštete.

To je, kako kaže, redovno rađeno sa raznim projektima u Ðilasovo vreme u Direkciji za građevinsko zemljište.

- Mi nismo nikome isplatili ni dinar za tu udžericu, već smo je srušili, pošto je bila bespravna. Ali, trebalo nam je skoro godinu dana da raspetljamo Ðilasove marifetluke oko te ulice. Bolje to, pa da uštedimo za gradski budžet, nego da se isplaćuju milioni evra nekom “engleskom fondu” koji na to nema pravo - rekao je Vesić i dodao da zato Ðilasa "boli" završetak ulice Bore Stankovića, jer je "njegova bratija" u gradu potrošila četiri godine ne radeći ulicu, "kako bi napravili kombinaciju da neko otme na ime neke udžerice miliona evra iz budžeta“.

Dodao je da to kako je Ðilas radio, najbolje pokazuje primer rekonstrukcije Požeške ulice, koja je rađena 2009. i 2010. godine.

- Tada je hvalio rekonstrukciju ove ulice, za koju je izdvojio 900 miliona dinara, a koja je danas u takvom stanju da mora ponovo da se rekonstruiše!? Rupčage su na sve strane oko tramvajskih šina, gume koja je postavljena da amortizuje šine više ne postoji, kolovoz je prepun ulegnuća i rupa".

Tako je, kaže, Ðilas “uspešno uradio” i rekonstrukciju podzemnog prolaza kod Sajma koji se raspada, starog Savskog mosta, gde je stavljen asfalt na čelik, Bulevar kralja Aleksandra, gde je uzeta ponuda koja je skuplja za osam miliona evra...

On je kazao da se izvinjava Ðilasu zato što su gradske vlasti skoro godinu dana tražile način kako da “engleskom investicionom fondu”, koji se setio da bude vlasnik udžerice na Vračaru, ne isplati ni dinar iz budžeta, već da ih sruši, jer su nelegalni i tako uštedi milione evra koje su u Ðilasovo vreme bile planirane da se isplate iz budžeta.

- Znamo da mu teško pada kada se nešto uradi dobro za grad, a loše za prevarante koji su zauzeli pozicije još u njegovo vreme. Znam da je to u njegovim očima neoprostiv greh. Ulica Bore Stankovića je završena za oko 75 miliona dinara, nikome ni dinar odštete nije plaćen i tako mi radimo. Kao je on radio, videli smo na primjeru Bulevara kralja Aleksandra i Požeške a zamalo i na primeru ulice Bore Stankovića, jer Ðilas uvek radi na štetu građana - poručio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kristina

pre 5 godina

Bolje nek se navikne jer za njega vise nece biti nijedna dobitna.

Ivay

pre 5 godina

Ne brine on o vecim stvarima, a kamoli o jednoj neasvaltiranoj ulici.

Olivera

pre 5 godina

Djilasove kombinacije svima su već dobro poznate i uvek su na štetu gradjana Srbije

Aaaa

pre 5 godina

Radili su na stetu gradjana. Narod im vise ne veruje.

nenad

pre 5 godina

Djilas neka se bavi svojom karijerom za sada o BG nema porebe da se sekira

petra

pre 5 godina

Covek navikao godinama da zgrce ogromne pare na kombinacije, pa mu sada to ne dostaje.

Dragi

pre 5 godina

Ako je sve tako, kako govori Gospodin Vesić, a ja vjerujem da jeste, nameće se vrlo jednostavno pitanje: zašto država ne uhapsi i ne procesuira gospodina Đilasa za kriminal, lopovluk, krađu, otimačinu, zloupotrebu...?

Jelena

pre 5 godina

Ne voli Đilas kada mu neko kvari njegove prljave poslove.

Dušan

pre 5 godina

Đilasove kombinacije uvek za cilj imaju punjenje njegovih džepova.

lana

pre 5 godina

Djilas ne mora da se opterecuje problemima koji ga se ne ticu,on je imao dovoljno vremena da nesto uradi ali nije mrdnuo prstom samo je gledao da puni dzepove

Nina

pre 5 godina

Djilas je propali politicar koji ima svoje poslednje trzaje!

Rade

pre 5 godina

Svaka njegova kombinacija bi narod kostala miliona evra,a njemu za isto toliko povecala racun u banci,na svu srecu u skorije doba narod cesce izlazi kao pobednik.

Milica

pre 5 godina

Koliko voli novac to je sasvim logicno isti je kao kad je bio na vlasti.

Saradžogla

pre 5 godina

Jebo te Đilas da te jebo!Smučio si se i nama članovima SNS!Đilas pa Đilas?Od deset reči koje ispalamudiš devet su ti Đilas,Đilas ... Uhvatiću te ja za uši i dovesti u moje beogradsko selo da objasniš meštanima ZAŠTO NI OVE GODINE NEĆE BITI ZAPOČETA GRADNJA KANALIZACIJE? Ne dao bog da samo jednom spomeneš ime Đilas najebo si od nas seljaka a članova SNS!

mita

pre 5 godina

Đilasa nikad nije bilo briga za Srbiju.Njega zanima samo sopstveni interes!

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!
Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!

Povodom događaja od 20. aprila 2024. godine kada je kod Vukovog spomenika došlo do tuče između navijača FK „Crvena Zvezda“ i FK „Partizan“, po nalogu dežurng javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema 46 lica za koje postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

22.04.2024

18:34

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set