• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2019

18:23

(FOTO) OGLASILA SE "SKIJALIŠTA SRBIJE"! Seču stabala na Ušću ODOBRILI NADLEŽNI!

Beograd

(FOTO) OGLASILA SE "SKIJALIŠTA SRBIJE"! Seču stabala na Ušću ODOBRILI NADLEŽNI!

Podeli vest

Javno preduzeće (JP) “Skijališta Srbije” potvrdilo je u odgovoru na upit Radija Slobodna Evropa (RSE) da je više desetina stabala na Ušću, u beogradskim optšinama Novi Beograd i Stari grad, posečeno na osnovu predloga Stručne komisije, formirane od strane Sekretarijata za komunalne i stambene poslove grada Beograda, te rešenja donetih od strane uprava opština Novi Beograd i Stari grad

U odgovoru koji je potpisao direktor Dejan Ćika, a na pitanje RSE da li postoje dozvole za seču stabala u jednoj od centralno-beogradskih zelenih površina, podvlači se i da su za naredni period planirane aktivnosti na podizanju zasada, “kompezaciji za uklonjenu vegetaciju, u skladu sa izdatim Lokacijskim uslovima i Uslovima zavoda za zastitu prirode Srbije, a sve u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem `Zelenilo-Beograd`".

Foto: Informer

Precizirano je da je sečenje drveća preduzeto u cilju realizacije projekta izgradnje gondole Beograd-kabinske žicare Ušće-Kalemegdan. Nosilac ovog projekta su "Skijališta Srbije".

“Kao preduslov za dalje aktivnosti, neophodna je bila seča postojećih stabala na planiranoj trasi Gondole, za koju se JP `Skijališta Srbije` obratilo relevantnim gradskim institucijama”, stoji u odgovoru RSE.

Foto: Informer

Dalje se objašnjava da je na osnovu Zahteva Investitora JP "Skijališta Srbije", formirana Stručna komisija od strane Sekretarijata za komunalne i stambene poslove grada Beograda, koja je izvršila uviđaj na terenu, na teritorijama opstina Novi Beograd i Stari grad, sačinila Zapisnik i obračunala naknade za posečena stabla.

Foto: Informer

“U Zapisniku Stručne komisije je takođe navedeno da se predlaže da se navedena seča izvrši do 15.marta zbog nastupajućeg perioda gnezđenja ptica, a u skladu sa Uslovima Zavoda za zaštitu prirode Srbije”, stoji u odgovoru.

Podvlači se i da je seča preduzeta, na osnovu Zapisnika komisije i uplaćene naknade za posečena-uklonjena stabla u iznosu od 25 237 868 94 dinara (opština Novi Beograd 108 stabala naknada u iznosu 15 019 360 23 dinara i opština Stari grad 47 stabala naknada u iznosu 10 218 508 71 dinara).

Foto: Informer

“Uprava gradske opštine Novi Beograd, odeljenje za građevinske i komunalne poslove i investiciono projektovanje, odsek za komunalne poslove i Uprava gradske opštine Stari grad, odeljenje za komunalne poslove i komunalnu inspekciju doneli su Rešenja kojima se odobrava seča i uklanjanje stabala, a prema zapisniku Stručne komisije”, detaljno je navedno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 5 godina

Ajde poluli su Savamalu preko noci sad ce neko da se buni oko par stabala to onaj namazani zameni sebe

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set