• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2019

12:35

PETROVIĆ TRAŽI: Da se ispita rad Starog grada i Bastaća!

Beograd

PETROVIĆ TRAŽI: Da se ispita rad Starog grada i Bastaća!

Podeli vest

Član Predsedništva SNS i predsednik opštinskog odbora stranke Luka Petrović traži da nadležni državni organi ispitaju rad gradske opštine Stari Grad i njenog predsednika Marka Bastaća, koji je, kako kaže, poznat po tome da je čitavu familiju smestio u odborničke klupe ili na odgovorne funkcije u opštini

Između ostalog, naveo je da su među tim zaposlenim i dve rođenje sestre Bastaćevog kuma Dejana Stojanovića, načelnika komunalne inspekcije opštine.

- Da ne govorim o tome da prvom Bastaćevom saradniku u opštini Andreju Berlingeru uskoro pocinje suđenje za tešku saobracajnu nesreću - rekao je Petrović.

Petrović u saopštenju navodi da je Grad Beograd nedavno zabranio da opština Stari Grad izdaje dozvole za snimanje reklama jer su se producenti žalili da ih Bastaćevi saradnici "reketiraju tako što im traže da uplaćuju novac na račun nevladinih organizacija bliskih Bastaću".

- Vlasnici kafića na Starom Gradu tvrde da im opština ne izdaje rešenja za bašte a potom ih posećuje Bastaćev kum Dejan Stojanović u ime komunalne inspekcije, sportski centar Gale Muškatirović kojim rukovodi Bastać samo za struju, vodu i grejanje duguje 90 miliona dinara a način na koji Stari Grad izdaje tezge prepričava se u gradu kao nešto što do sada nije viđeno - navodi Petrović u izjavi za javnost.

Prema njemu, to su "više nego dovoljni razlozi da Bastaćev rad ispitaju nadležni državni organi”.

On ukazuje da, kada je Bastać iz Demokratske stranke koja ga je postavila na mesto predsednika opštine ti ljudi su ga optuživali da je izdavao lažne menice u vrednosti deset miliona dinara.

- Građani Starog Grada u čije uređenje je Grad Beograd uložio desetine miliona evra zaslužuju da imaju bolju opštinsku vlast a ne sitnog secikesu Bastaća - ističe on.

- Bastać oseća da se približava vreme kada ce odgovarati za ono što radi pa je zato nervozan i agresivan. A nekako bi da se dodvori svojim mentorima Ðilasu, fašisti Bošku Obradovicu i Jeremiću” -rekao je Petrović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

To je njihova uobicajna praksa da zaposle i postave za odbornike samo ljude koji su njihovi najblizi srodnici i nije bitno da li imaju skole ili znanje.

Miki

pre 5 godina

Nepotizam u Srbiji nije nista novo, mora se raditi na tome da se on iskoreni.

nikica

pre 5 godina

Treba napokon stati na put svim bahatim funkcionerima...

milan306

pre 5 godina

Ako nije rasio svoj posao odgovorno i kako treba ,zna se šta sledi..ispitati sve

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set