• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2019

12:43

(FOTO) VESIĆ: Za obnovu parka u Rakovici oko 20 miliona dinara

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Za obnovu parka u Rakovici oko 20 miliona dinara

Podeli vest

U beogradskoj opštini Rakovica, između Čelebićke i Borske ulice, danas je otvoren rekonstruisani park u koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, uloženo oko 20 miliona dinara

Obnovljeni park se sastoji iz dečijeg igrališta, sportskog terena i platoa za ljubitelje šaha, rekonstruisan je na inicijativu građana ovog dela Rakovice, a radove je izvodilo JKP "Zelenilo Beograd".

 - Ovaj kompleks koji smo uredili ovde između zgrada u opštini Rakovica na najbolji način pokazuje kako radimo i kako želimo da poboljšmo kvalitet života građana. Tereni u ovom parku su bili stari oko 30 godina, a staze neuređene i trošne. Uredili smo ceo kompleks površine oko 7.000 kvadratnih metara i on sada ima i prostor za starije sugrađane gde mogu da igraju šah -  rekao je Vesić.

Dodao je da su postavljene klupe, obnovljen košarkaški teren za mlađi deo populacije i postavljeno igralište za decu sa rekvizitima i gumenom podlogom koja sprečava povrede u slučaju pada.

 - Zadovoljan sam jer na ovaj način uređujemo parkove u svim delovima Beograda. Obnavljamo park po park i na taj način podižemo kvalitet života ljudi. U neposrednoj blizini ovog parka živi sigurno nekoliko hiljada ljudi koji sada imaju uređen prostor gde mogu da izvedu decu i prošetaju -  istakao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Naveo je da je to još jedan dokaz da gradska vlast pođednako ulaže novac u sve delove grada jer, dodao je, svi građani zaslužuju da imaju isti kvalitet života bez obzira da li žive u centru ili na obodima.

Vesić je rekao da je od 2014. do 2018. godine u Rakovici uređeno 26 površina - sportskih terena, dečijih igrališta, teretana na otvorenom...

 - Samo u ovoj godini ćemo uraditi još deset. Uradićemo šest dečijih igrališta, tri sportska terena i jedan parkić za pse -  rekao je Vesić i dodao da to govori o tome koliko gradska vlast ulaže u svaki deo grada i koliko je važno da se svi građani Beograda osećaju da žive dostojanstveno kao građani jedne evropske prestonice.

 - Mi uređujemo i centar, ali ne zaboravljamo ni ostale delove grada jer svi građani zaslužuju da imaju ovakav kvalitet života i to je najvažnija poruka naše politike - da Beograd postaje grad za ljude, a to znači da imaju pešačke i biciklističke staze, uređene parkove, uređene ulaze u zgradu... - rekao je Vesić.

Događaju su prisustvovali predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković (bivši predsednik opštine Rakovica).

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aaaa

pre 5 godina

U Srbiji se radi i gradi. Srbija je moderna i stabilna zemlja.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set