• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2019

16:59

(FOTO) IZGRADNJA SAOBRAĆAJNICE U RADNOJ ZONI SURČIN - DOBANOVCI

Beograd

(FOTO) IZGRADNJA SAOBRAĆAJNICE U RADNOJ ZONI SURČIN - DOBANOVCI

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji saobraćajnice u radnoj zoni Surčin-Dobanovci koja je povezana sa državnim putem i obezbeđuje pristup privrednim sadržajima koji se tu nalaze

Reč je o izgradnji saobraćajnice Nova 2-2 sa pratećom infrastrukturom, vrednost radova je 126,5 miliona dinara, a trebalo bi da budu završeni do kraja maja.

Foto: informer.rs

Vesić je podsetio da se u neposrednoj blizini te saobraćajnice nalazi kompanija "Nelt" koja zapošljava oko 700 ljudi.

- Naša obaveza je bila da obezbedimo infrastrukturu kako bi oni mogli da nastave da se šire - rekao je Vesić i dodao da ovi radovi pokazuju koliko se Surčin razvija i menja.

Foto: informer.rs

Kako je istakao, Surčin će biti opština koja će se najbrže razvijati i biti najbolje mesto za život u Beogradu u narednim decenijama. Surčin je mesto gde se stalno otvaraju nova radna mesta, rekao je Vesić i istakao da je to suština svake politike - da se investira, da se otvaraju nova radna mesta i da ljudi mogu da žive od svog rada.

- Izgradnjom ove ulice omogućavamo da se nastavi sa investicijama u Surčin što je posebno važno - rekao je Vesić.

Foto: informer.rs

Govoreći o projektima u toj opštini naveo je priključenje na auto-put E-763, Beograd-Južni Jadran, kod Jakova izgradnjom ulivno-izlivnog kraka.

- Potpisan je ugovor sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje je krenulo u izgradnju projektne dokumentacije. Kada ministarstvo bude završilo izgradnju projektne dokumentacije onda će krenuti u izgradnju kraka tako da će taj problem koji već dugo postoji biti rešen - pojasnio je Vesić.

Foto: informer.rs

Pomenuo je i izgradnju fiskulturne sale u Dobanovcima i dodao da se očekuje da će u narednih 20-ak dana biti izdata građevinska dozvola za te radove. Vesić je naveo da će u maju biti završena fiskulturna sala u Bečmenu i da su u toku i radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Dobanovcima.

Foto: informer.rs

Najavio je da će opština Surčin dobiti i novi vrtić u Kosovskoj ulici u kome će biti oko 200 mališana i dodao da se završava projektna dokumentacija i da se očekuje da će u narednih nekoliko nedelja biti raspisan tender za izvođenje tih radova.

Naveo je i da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda nedavno raspisala tender za uređenje tri centralna trga - u naseljima Dobanovci, Jakovo i Boljevci.

Foto: informer.rs

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je rekao da su česte posete zamenika gradonačelnika dokaz da se u Surčinu nešto novo radi. Surčin je, kažem, primer kako efikasno sarađuju Republika, Grad i opština.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set