• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2019

20:33

DANI BEOGRADA! Brojni zanimljivi i besplatni  programi

Beograd

DANI BEOGRADA! Brojni zanimljivi i besplatni programi

Podeli vest

Manifestacija "Dani Beograda" počinje danas, a do 19. aprila biće organizovan veliki broj besplatnih programa

Između ostalog, održaće se tri velika koncerta, 16, 17. i 18. aprila na Kalemegdanu kod Pobednika. Održaće se i tri javna vođenja kroz tri epohe koje je Beograd prošao. Jedna je srednjovekovna, epoha kroz vreme despota Stefana Lazarevića i srpske vlastele, druga je vezana za Otomansku imperiju i Osmansko carstvo, koja se posebno odslikava na Kalemegdanu i treća je epoha Obrenovića, koja je vezana za oslobađanje Beograda i Srbije od turskog ropstva.

Zainteresovanim posetiocima vrata će otvoriti veliki broj muzeja, a ulaz će, kao i za sve ostale programe, biti besplatan. Biće organizovane i brojne izložbe, koncerti, dečje predstave... U Maloj galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba odabranih radova sa foto-konkursa "Arheološka fotografija - spoj prošlosti i budućnosti". Na izložbi će biti predstavljene 24 fotografije 18 autora, među kojima će tri biti nagrađene kao najuspelije.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda priredio je brojne programe. Danas u 14 sati u Svečanoj sali Zavoda na Kalemegdanu biće otvorena izložba "Hoteli i kafane grada Beograda - prepoznavanje spomenika kulture" autora istoričarke umetnosti Ljubice Radovanović. Izložbe će biti otvorene i u kuli Nebojša, a jedna od interesantnijih je i postavka "Džez u Beogradu", koja će takođe biti izložena na Kalemegdanu na Savskom šetalištu. U Rimskom bunaru posetioci će moći da otputuju u srednji vek kroz prizmu starih mapa, remek-dela geografske istorije...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set