• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.04.2019

10:19

VESIĆ: Za razvoj Beograda neophodne nove investicije

Beograd

VESIĆ: Za razvoj Beograda neophodne nove investicije

Podeli vest

Renomirana američka agencija za kreditni rejting "Mudi" objavila je 10. aprila procenu kreditnog rejtinga Beograda koja je veoma povoljna i pokazuje da se naš grad uspešno ekonomski oporavlja i razvija, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

On je rekao da periodični izveštaj agencije za kreditni rejting "Mudi" ocenjuje "kreditni profil grada Beograda (Ba3)" ocenom da "odražava zdrav operativni učinak i povećani kapacitet samofinansiranja, kao i poboljšanu i zadovoljavajuću poziciju likvidnosti".

Zamenik gradonačelnika je istakao da "rejting uzima u obzir i dalje relativno visoku stopu zaduženosti grada" zbog duga od 1,2 milijarde evra, ali da agencija konstatuje da "nivo zaduženosti Beograda opada" i konstatuje da je Beograd "središte srpske nacionalne privrede".

Vesić je, kako je saopšteno, rekao da agencija Mudi konstatuje da "kreditni izazovi obuhvataju visoke potrebe grada za investicijama".

 - Rukovodstvo grada je svesno da su za razvoj Beograda neophodne nove investicije i zato poslednje tri godine svake godine izdajemo građevinskih dozvola za više od milion kvadrata i veoma smo otvoreni za investicije - rekao je Vesić.

Dodao je da je zato nezaposlenost u Beogradu danas ispod 10 odsto, a pre samo šest godina bila je skoro 24 odsto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bugi

pre 5 godina

Jadan grad Beograd sve koferasi Vucic ovaj Vesic iz Kraljeva STRSNO nasta lici grad Beograd.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set