• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

20.04.2019

21:14

(FOTO) BUDUĆNOST BEOGRADA! Naša prestonica će izgledati kao NJUJORK sa KULAMA koje će biti VIŠE OD 100 METARA!

Beograd

(FOTO) BUDUĆNOST BEOGRADA! Naša prestonica će izgledati kao NJUJORK sa KULAMA koje će biti VIŠE OD 100 METARA!

Podeli vest

Da se Beograd više neće širiti, nego da će ubuduće ići u visinu, kako su prethodnih godina najavljivali mnogi gradski čelnici, ali i arhitekte i urbanisti, najbolje svedoče započeti projekti gradnje kula visokih i preko 100 metara. I to kako na Novom Beogradu, tako i u starom delu grada

Kula Beograd, u okviru "Beograda na vodi", sa 168 metara trebalo bi da bude buduća najviša zgrada u prestonici, a sa ove strane Save uveliko niče i "Skajlajn" koji će u Ulici kneza Miloša imati "samo" 130 metara.

(FOTO) GRADI SE BEOGRADSKA GONDOLA! Povezivaće Kalemegdan i Ušće, a izgleda kao da je došla iz budućnosti!

Visoke građevine, ipak će pretežno biti na Novom Beogradu i to u blokovima 42 i 65, zatim kod hotela "Jugoslavija", na Ušću, ali i kao dogradnja sadašnjeg "Erport sitija".

KULA BEOGRAD

Foto: Promo

 

Neće biti visoka 220 metara kao što je prvobitno planirano, čak joj je i oblik malo promenjen, ali će ipak sa 168 metara, Kula Beograd smeštena u okviru projekta "Beograd na vodi", biti najviša građevina u srpskoj prestonici, pa i šire.

Temelji su postavljeni, ostaje da se vidi kada će konačno krenuti da ide u visinu.

SKAJLAJN BEOGRAD

Foto: Promo

 

Na mestu zgrade bivšeg Saveznog MUP-a uveliko se gradi "Skajlajn Beograd", moderni stambeno-poslovni prostor sa tri kule, od kojih će centralna biti visoka skoro 130 metara, a dve manje od 64 i 77 metara. U pitanju su izraelski investitori.

 

ERPORT SITI

Foto: Promo

 

U okviru "Erport sitija" na Novom Beogradu planirana je gradnja dve kule od po 20 i kusur spratova koje će dati poseban pečat ovom delu prestonice, ali i samom kompleksu.

Ukupna bruto građevinska površina obe kule je 75.000 kvadrata, uz 28.000 na dve podzemne etaže.

VEST 65

Foto: Promo

 

U okviru kompleksa Vest 65, u novobeogradskom Bloku 65, planirana je i gradnja kule koja bi trebalo da ima čak 40 spratova i 150 metara visine (prvobitno je bilo planirano "samo" 33 etaže i 140 metara).

U ovom naselju stan je kupio i - Novak Đoković.

 

UŠĆE 2

Foto: Promo

 

Kula Ušće na Novom Beogradu narednih godina dobiće bliznakinju. Gradnja je uveliko u toku, što mogu videti svi koji prolaze ovim delom Novog Beograda.

Projekat domaćeg investitora “MPC Propertis” vredan je skoro 65 miliona evra, a predviđa podizanje kule od 22 sprata, visoke nešto više od 100 metara. Završetak je predviđen u 2020. godini.

 

MERIN TAUER

Foto: Promo

 

Verovatno najmanje poznat projekat Beograđanima. Radi se o objektu visokom 100 metara koji je planiran u novobeogradskom Bloku 42. Ruku na srce, po projektu mnogo manje liči na kulu, a mnogo više na atraktivan ormar.

Pretežno bi trebalo da ima stambenu namenu, a nije isključeno da jedan njen deo bude i hotel.

HOTEL JUGOSLAVIJA

Foto: Promo

 

Projekat koji je godinama unazad najavljivan, za sada je ostao samo na papiru i, realno, od svih ovih kula biće najteže ostvariv.

Kako je najavljivao bivši gradski urbanista Milutin Folić, obe kule su trebalo da imaju po 33 sprata, a radovi su bili planirani još za 2016. godinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Jedan od retkig glavnih gradova koji nema NORMALNU GLAVNU ŽELEZNIČKU STANICU?A o metrou od sramote da ne pričamo?Pa,bre,gradovi u Rumuniju imaju metro.Beograd ima PROKOP u koji ne znaš odakle da siđeš ili u njemu kako da izađeš?I to sve pešice.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set