• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beoinfo

24.04.2019

15:09

(FOTO/VIDEO) OBRAČUN SA BESPRAVNOM GRADNJOM! Započeto rušenje ilegalnog objekta od 6.500 kvadrata u Velikom Mokrom Lugu!

Beograd

(FOTO/VIDEO) OBRAČUN SA BESPRAVNOM GRADNJOM! Započeto rušenje ilegalnog objekta od 6.500 kvadrata u Velikom Mokrom Lugu!

Podeli vest

Započeto je uklanjanje bespravnog objekta u Ulici Svetozara Zorića bb, preko puta broja 42 u Velikom Mokrom Lugu, a zbog veličine objekta rok za završetak rušenja je 15. jul

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović istakla je da je prioritet u borbi protiv bespravne gradnje zaštita javnog interesa, bezbednost dece i imovine građana, što se jasno vidi u dosadašnjem delovanju građevinske inspekcije. 

- Od stupanja na snagu novog zakona o planiranju i izgradnji, Gradska građevinska inspekcija zatvorila je preko 220 bespravnih gradilišta na teritoriji grada. Nadležnim tužilaštvima podneto je preko 180 krivičnih i drugih kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da je učinjeno krivično delo "građenje bez građevinske dozvole", kao i drugih kaznenih dela iz oblasti gradnje. Prema podacima iz tužilaštava, do sada je pravnosnažno osuđeno oko 60 lica koja su i pored obustave inspekcije nastavila sa gradnjom, a za preostala lica postupci su u toku - istakla je Božovićeva.

Božovićeva je podsetila da su u prethodnom periodu uklonjeni objekti ukupne bruto površine preko 12.000 kvadratnih metara. 

- Uklonjeni su objekti u Alaskoj ulici 17b, u neposrednoj blizini osnovne škole, kao i objekti u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 56, Višnjičkoj bb, Miroslava Krleže broj 6, koji su ugrožavali đake OŠ "Pavle Savić" - rekla je Sonja Božović i dodala da se sredstva za rušenje bespravne gradnje obezbeđuju prvobitno iz sredstava grada, a kasnije se u toku postupka naplaćuju od izvršenika.

Foto: Informer.rs

Sonja Božović

Sekretarka je pohvalila izuzetnu saradnju Gradske građevinske inspekcije sa nadležnim tužilaštvima i MUP-om, koji su brzo i efikasno procesuirali počinioce krivičnih dela iz oblasti bespravne gradnje. Pravosnažne presude bespravnim graditeljima su i medijski propraćene u cilju generalne prevencije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set