• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.05.2019

15:38

(FOTO) VESIĆ:  Do 15. juna gotovi radovi u Zemljoradničkoj ulici

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Do 15. juna gotovi radovi u Zemljoradničkoj ulici

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je danas obišao radove na asfaltiranju Zemljoradničke ulice u voždovačkom naselju Beli potok, najavio je da će oni biti završeni do 15. juna


On je novinarima, nakon obilaska radova, rekao da ta ulica na pravi način pokazuje da gradska vlast rešava probleme građana bilo gde na teritoriji Beograda da žive.

Foto: Beograd.rs


Ulica je duga nešto više od tri kilometra, a radila se iz dva dela, naveo je Vesić, i podsetio da je prvi deo ulice, u dužini od oko 1,1 kilometra, rađen 2017. godine, za šta je bilo izdvojeno 80 miliona dinara.

Naveo je da su radovi na drugom delu ulice, u dužini od dva kilometra, počeli u martu ove godine i da će biti završeni do 15. juna, i da koštaju oko 120 miliona dinara.

 - Oko milion i po evra smo uložili u ovu ulicu i građani su prezadovoljni. Ova ulica je veza između Kumodraža i avalskog druma i zaista je bila u lošem stanju, a sada će po prvi put imati i trotoare -  rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Rekao je da je Zemljoradnička ulica bila rekonstruisana i ranije, ali nikada onako kako treba, i istakao da sadašnja gradska vlast sve ulice u Beogradu radi tako što prvo Institut za puteve proceni desetogodišnje opterećenje tih ulica, pa se u skladu s tim rade podloge.

Foto: Beograd.rs

 - Ovde je iskopano više od 60 centimetara podloge. Ne radimo kao naši prethodnici da zamažemo ljudima oči i stavimo par centimetara asfalta, pa da posle godinu dana ponovo mora da se radi. Radimo tako da ulica nakon rekonstrukcije traje bar deset godina, a tako i treba svaka ulica da se radi. Moglo je ovo i manje da košta, da se samo zameni asfalt, pa da se za dve godine popravlja, ali to nije naša politika. Naša politika je da ljudima uradimo onako kako treba i kako su zaslužili -  rekao je Vesić.

Istakao je da će tom ulicom, po prvi put, ići i autobuski prevoz, što će puno značiti stanovnicima tog dela grada, jer su pešačili više od tri kilometra, te da će ulica imati i trotoare što do sada nije bio slučaj.

Foto: Beograd.rs

 - Naša politika je da svi građani Beograda imaju iste uslove za život, što podrazumeva da svi moraju da imaju infrastrukturu. Kada imate ovakvu infrastrukturu, nekome nije problem da živi ovde, a radi u centru Beograda, jer lako može da dođe do centra -  rekao je Vesić i ponovio da svi građani Beograda moraju da imaju iste uslove za život, a to znači da imaju put, kanalizaciju, vodu, javni prevoz, javnu rasvetu.

Foto: Beograd.rs

Vesić je rekao da je ideju da se rekonstruiše Zemljoradnička ulica dao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović 2017. godine.  

- Zamolio me je da se uradi ova ulica jer su se građani žalili. Onda sam ja posle toga došao ovde sa članicom veća GO Voždovac Ivanom Tomić, počeli smo da radimo, i evo sada će i drugi deo ulice biti završen -  dodao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Članica veća GO Voždovac Ivana Tomić izrazila je zadovoljstvo zbog rekonstrukcije Zemljoradničke ulice, zahvalilivši ministru Stefanoviću i zameniku gradonačelnika. 

Foto: Beograd.rs

 - Ovo je samo početak. Voždovac je bio izuzetno zapuštena opština od strane bivše vlasti. Sada se puno radi, ali trebaće dosta vremena da stignemo ostale, pošto smo od prethodne vlasti bili zapušteni -  dodala je Tomićeva.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Požuri sa radovima dok ti maloumni Bastać sa družinom, nje stigao.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set