• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/Novosti

25.05.2019

14:47 >> 14:51

BEOGRAD PRAVI TUNEL KOJI SPAJA SAVSKI I DUNAVSKI AMFITEATAR: Ulaz je kod Ekonomskog fakulteta, a izlaz u Bulevaru despota Stefana!

Beograd

BEOGRAD PRAVI TUNEL KOJI SPAJA SAVSKI I DUNAVSKI AMFITEATAR: Ulaz je kod Ekonomskog fakulteta, a izlaz u Bulevaru despota Stefana!

Podeli vest

Gradnja tunela Savska - Dunavska padina izgleda izvesnije posle usvajanja plana detaljne regulacije na poslednjoj sednici Gradske skupštine.

Čelnici prestonice najavljuju da bi gradnja ovog prolaza pod zemljom, dugog skoro dva kilometra, mogla da počne krajem naredne godine, pišu Večernje Novosti.

O ovom tunelu se razgovaralo i pre šest decenija, a da li će Grad imati sredstva da započne njegovu gradnju, pošto je vrednost tunela ispod Terazijskog platoa procenjena na iznos od 90 do 100 miliona evra, pokazaće vreme.  

Trenutno je u planu izgradnja dve tunelske cevi dužine od oko dva kilometra. Trasa će ići ispod Terazija do Kosovske, odakle se spušta ka Takovskoj i Cvijićevoj ulici. Jedan ulaz trebalo bi da bude u Ulici Gavrila Principa, prekoputa Filološke gimnazije, a iznad Ekonomskog fakulteta.

Izlaz će biti u Bulevaru despota Stefana, kod raskrsnice sa ulicom Jovana Avakumovića - kod Policijske uprave za Beograd.

Tunel je planiran kao produžetak Novog savskog mosta, a umesto Parka Luke Ćelovića, ispred Ekonomskog fakulteta, planirana je izgradnja kružnog toka, kojim bi vozila mogla da uđu u tunel, ali I budući Bulevar Vudroa Vilsona i rekonstruisanu Karađorđevu.

Kada, i ako tunelska veza bude napravljena, saobraćajnice u centru grada trebalo bi da budu rasterećene za 3.120 vozila po satu. Istraživanja Saobraćajnog fakulteta pokazuju da će njime saobraćaj u centru biti rasterećen za 14 odsto, a ukupno vreme putovanja smanjeno za 10 odsto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nedeljom u podne

pre 4 godine

Ako iko ima mozga da apeluje da sve što se pravi da se pravi planski,pa I taj tunel nek naprave planski,jer već vidim da je zakrcen I da ne može da se dise u njemu za nekih 7-8godina koje nisu predaleko. Zahtevamo da se napravi tunel/i od 12 traka ili minimu 10 traka,sa 5 u svakom smeru... Ako tako ne naprave bolje da ustede lovu za metro,posto već 10godina Bg place za metroom.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set