• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2019

12:05 >> 18:58

(FOTO) POČINJE REKONSTRUKCIJA ČETIRI BEOGRADSKA BULEVARA! Vesić: Skoro 80 godina na ovim ulicama ništa ozbiljnije nije rađeno

Beograd

(FOTO) POČINJE REKONSTRUKCIJA ČETIRI BEOGRADSKA BULEVARA! Vesić: Skoro 80 godina na ovim ulicama ništa ozbiljnije nije rađeno

Podeli vest

Danas počinje rekonstrukcija četiri beogradska bulevara 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Skoro 80 godina na ovim ulicama ništa ozbiljnije nije rađeno. Rekonstrukcija će trajati 200 dana i biće završena do 20. decembra. Radiće se u tri faze.

Danas počinju radovi u prvoj fazi od Ruzveltove do Takovske u trajanju od 60 dana, odnosno do 20. avgusta. U drugoj fazi, koja traje 70 dana, radiće se rekonstrukcija od Takovske do Francuske ulice, a u trećoj fazi koja će trajati 65 dana radiće se od Francuske ulice do Ulice Tadeuša Košćuška.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Radi se kompletna zamena svih vodovodnih, kanalizacionih, toplovodnih, gasnih, telekomunikacionih i elektro instalacija, od kojih su neke kao vodovodne stare i do 50 godina. Popločavaju se trotoari, menjaju potpuno šine, kontaktna mreža, a kolovoz se radi tako da može da izdrži opterećenje narednih 20 godina.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Biće ugrađena nova led rasveta, a 21 raskrsnica biće modernizovana novim semaforima i pokrivena kamerama. Na delu kod Palmotićeve, Hilandarske, Dalmatinske i Džordža Vašintona gradi se trg, a sličan trg će biti uređen na raskrsnici sa Tadeuša Košćuška.

 

 

Tokom letnjih mesesci, kada saobraćaj u Beogradu ima niži intenzitet i do 45 odsto, radiće se sve velike raskrsnice kod Starine Novaka, Takovske, Despota Stefana i Francuske. Sve ove raskrsnice kao i ulice 27. marta i Kraljice Marije biće završene do 20. avgusta, a tokom radova uvek će biti prohodna po jedna traka za saobraćaj. To znači da će do 1. septembra biti rekonstruisane četiri velike raskrsnice, a biće pušten za saobraćaj Trg Republike i Karađorđeva ulica.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Danas je u beogradskom izdanju svih relevantnih dnevnih novina objavljen flajer sa svim podacima o rekonstrukciji. A evo i nekih fotografija kako danas izgledaju ove ulice čisto ako neko ima dilemu da li to ruglo u centru grada treba da ostane takvo. Beograd zaslužuje da bude uređen i lep. Tako će i biti.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Biće malo gužve, ali zaslužio je Beograd da izgleda lepo.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set