• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Espreso.rs

24.06.2019

15:39

U KIŠNU KANALIZACIJU BACAJU DEČJA KOLICA, MONITORE, PELENE, KUPUS... Ovo je PRAVI RAZLOG poplava u Beogradu!

Beograd

U KIŠNU KANALIZACIJU BACAJU DEČJA KOLICA, MONITORE, PELENE, KUPUS... Ovo je PRAVI RAZLOG poplava u Beogradu!

Podeli vest

Beograd je ovog juna zadesila enormna količina padavina, što je rezultiralo strašnim poplavama, jer kanalizacioni odvodi nisu bili u mogućnosti da propuste ogromnu količinu vode. Mnogi se oglašavaju na društvenim mrežama i krivce nalaze, kako ko, u gradskim vlastima, državi, opštinskim rukovodstvima, globalnom zagrevanju... Ipak, snose li građani bilo kakvu krivicu u ovoj situaciji?


Rukovodilac Službe za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa javnošću, Ljiljana Stakić, saopštila nam je pravi razlog zašto kanalizacioni odvodi nisu u stanju da prime svu količinu vode:

- Tokom većih padavina nanosi se smeće (uglavnom plastična i kartonska ambalaža), granje, šut i drugi građevinski materijal, što dovodi do smanjenog kapaciteta primanja vode. Apelujemo na građane da ne bacaju otpatke na ulicu, a na izvođače građevinskih radova da više obrate pažnju na skladištenje građevinskog materijala.

Takođe, jedan od glavnih razloga zašto je uopšte došlo do začepljenja kanalizacionih odvoda jeste - aljkavost i nemarnost građana Beograda! Beograđani sve i svašta bacaju na ulice svoje prestonice, a ništa nije drugačija situcija ni kada je kanalizacija u pitanju. PR Javnog komunalnog preduzaća rekla nam je šta je sve pronađeno pri čišćenju kanalizacionih mreža:

- Ekipe Beogradske kanalizacije su iz cevi izvlačile: vlažne maramice ili dečije pelene, kartonske krugove od toalet papira koji se ne razlažu, glavice kupusa, dečja kolica, kofe, lopate, razne bočice, kompjutersku opremu i monitore, sve smo to izvlačili iz cevi. To ne sme da bude sadržaj gradske kanalizacije, jer se upravo zbog toga dešavaju kvarovi i dolazi do zagušenja.

Što se tiče održavanja i prečišćavanja kanalizacije, Ljiljana nam je potvrdila da se o tome redovno vodi računa i da problem svakako nije u tome:

- Sistem kanalizacione mreže održava se redovno i podrazumeva radove na održavanju slivnika čiji ukupan broj iznosi 35.000 u Beogradu, u 2018. godini izvršeni su radovi na održavanju 78538 slivnika, cevne mreže u 2018. godini izvršeni su radovi na održavanju 154302 m cevne mreže, i kolektora - u 2018. godini izvršeni su radovi na održavanju 6889 metara kubnih kolektora. 

Zato se na građane apeluje da svoje smeće bacaju isključivo u kontejnere, koji postoje baš zbog te jedine svrhe, u suprotnom, ako otpad nastavi da svoje mesto pronalazi u kanalizaciji, svakako da će i manja količina padavina izliti svu vodu na ulice grada Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žile

pre 4 godine

Niko nema komentar na ovaj tekst.Čudno.Gradili bez dozvole ko je gde stigao,zatrpavali kanale..I gle čuda..Svi plivaju.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set