• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2019

10:55

VESIĆ: "Gradska čistoća" nabavila 10 novih čistilica, u planu je da se ove godine kupi još 65 novih vozila

Beograd

VESIĆ: "Gradska čistoća" nabavila 10 novih čistilica, u planu je da se ove godine kupi još 65 novih vozila

Podeli vest

JKP "Gradska cistoća" nabavila je deset novih čistilica, a prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića u planu je da se ove godine kupi još 65 novih vozila, od kojih će 25 biti cisterne za pranje

Vesić je naveo da gradska komunalna preduzeća u poslednjih nekoliko godina, posebno u poslednje dve godine, obnavljaju mehanizaciju kao nikada do sada i dodao da je to neophodno kako bi građanima pružili bolje komunalne usluge.

 - Jedna ovakva čistilica menja 20 ljudi na terenu i to pokazuje koliko je ona efikasna -  rekao je Vesić i dodao da će se čistilice uglavnom koristiti za manje prometna mesta kao što su trotoari, pešačke zone, stajališta, parkovi...

Vesić je podsetio da su u poslednjih godinu dana za "Gradsku čistoću" kupljena 22 vozila što je sa deset čistilica koje su sada nabavljene ukupno 32 i dodao da je u planu da se ove godine kupi još 65 novih vozila od kojih će 25 biti cisterne za pranje.

 - Koliko je to velika promena kada je u pitanju ''Gradska čistoća'' dovoljno vam govori to da u ovom trenutku imamo 25 cisterni za pranje. Znači, dupliraćemo kapacitet cisterni za pranje ulica -  rekao je Vesić.

Najavio je da će biti kupljene i tri male elektročistilice koje će se koristiti u pešačkoj zoni u centru grada.

Vesić je rekao da je zahvalan "Gradskoj čistoći" što ulaže u mehanizaciju jer, dodao je, ulaganje u mehanizaciju znači bolju uslugu za građane.

Istakao je da sadašnja gradska vlast na taj način pokazuje da je odgovorna i dodao da nije bilo lako doći u situaciju da može da se ulaže u mehanizaciju.

 - Gradska čistoća je 2013. godine bila potpuno devastirana. Suludom odlukom bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa da Gradska čistoća kupi zgradu Ineksa, Gradska čistoća je dovedena na ivicu bankrota, a da ne pričamo o tome da je to preduzeće dodatno uništeno nabavkom 1.800 podzemnih kontejnera koji su svi propali -  rekao je Vesić i dodao da je trebalo vremena da se "Gradska čistoća" oporavi, da finansijski stane na noge i da može da se ulaže u opremu.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić je rekao da nabavljene čistilice već danas kreću u rad. 

 - Jedna čistilica menja 20 komunalnih radnika. Ovo su najsavremenije čistilice koje se nalaze u većini prestonica širom Evrope -  rekao je on i istakao da će se nastaviti sa nabavkom mehanizacije.

Naveo je da od 2008. do 2013. godine, dok je Ðilas bio gradonačelnik, "Gradska čistoća" nije kupila nijednu čistilicu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set