• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2019

09:21

(FOTO) PRVI TRAMVAJI KRENULI PREKO MOSTA NA ADI! Vesić: Beograd je posle 35 godina tramvajskom prugom premostio Savu!

Beograd

(FOTO) PRVI TRAMVAJI KRENULI PREKO MOSTA NA ADI! Vesić: Beograd je posle 35 godina tramvajskom prugom premostio Savu!

Podeli vest

Tramvaji 11 i 13 krenuli su jutros u 04.30h da saobraćaju preko mosta na Adi, nakon završetka radova na postavljanju tramvajskih šina, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

 - Od jutros u 04.30 sati preko mosta na Adi, kako smo obećali, počeli su da saobraćaju tramvaji 11 i 13. Proteklih mesec dana uspešno su testirani tramvaji i šine i juče popodne smo dobili odobrenje da novim šinama mogu da saobraćaju tramvaji sa putnicima. Beograd je tako posle 35 godina tramvajskom prugom premostio Savu. Povezali smo Banovo Brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom. Ovo je veliki dan za Beograd! Sa zadovoljstvom sam sačekao prvi tramvaj koji je prešao Most na Adi U 04.30 i fotografisao za istoriju- naisao je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

U saopštenju Sekretarijata za javni prevoz objašnjava se da će linija 11 (Kalemegdan/Donji grad/ - Blok 45) koja je do sada za vezu Dorćola (okretnica Kalemegdan-Donji grad) i Novog Beograda (okretnica Blok 45) koristila Stari savski most, ubuduće saobraćati preko Mosta na Adi.



Ona će se, umesto Ulicom Milentija Popovića, kretati Bulevarom vojvode Mišića, čime se omogućava direktna veza Dorćola i Novog Beograda sa Sajmom. 

S obzirom da su u toku radovi na rekonstrukciji Karađordeve ulice, ova linija će privremeno saobraćati na relaciji Tašmajdan - Blok 45 i nosiće oznaku 11L.

Tramvaji na liniji 13, od okretnice u Požeškoj ulici na Banovom Brdu do okretnice u Bloku 34, koji su do sada koristili Stari savski most, takođe će ubuduće saobraćati preko Mosta na Adi. 

Uspostavljaju se četiri nova tramvajska stajališta koja će koristiti linije br. 11 (u privremenom režimu 11L) i 13.

Dva stajališta biće uspostavljena u Bloku 42 i ona će predstavljati vezu sa budućom glavnom autobuskom stanicom, dok će dva stajališta na petlji Radnička omogućiti presedanje na linije koje saobraćaju Radnickom ulicom (23, 37, 51, 52, 53, 56, 58 i 88), kao i na liniju 94 koja povezuje Banjicu, Mijakovac i Resnik. 

Na redovnu trasu vratiće se i tramvajske linije 12 (Omladinski stadion - Banovo brdo) i linija 3 (Omladinski stadion - Kneževac), koja će pod oznakom 3L1 saobraćati privremeno do okretnice u Topčiderskom parku zbog radova na izmeštanju Topčiderske reke.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rakovitsa impossible

pre 4 godine

Није повезана Раковица - кроз њу не иду трамваји већ неко време!

Ko

pre 4 godine

A linija Rakovica blok 45npr, da li ste mislili o tome, da se rastereti linija 94 i pomogne tom napacenom narodu koji umire po guzvama u autobusu u Drajzerovoj i Jurija Gagarina, to je pravo resenje, a 11 i 13 mogu i da ne idu nece se osetiti.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set