• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

07.07.2019

11:34

RADOJIČIĆ U MOSKVI o ekološkom osvetljenju u Beogradu

Beograd

RADOJIČIĆ U MOSKVI o ekološkom osvetljenju u Beogradu

Podeli vest

Tokom boravka u ruskoj prestonici, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je sedište kompanije “Boos lajting grup” i sastao se sa njenim predsednikom, Georgijem Bosom, sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji na novom konceptu rasvete u Beogradu

- Tema našeg sastanka je dolazak ove kompanije u Beograd i njihovo angažovanje na konceptu ekoloske rasvete, s obzirom da smo u januaru potpisali sporazum o saradnji. Sada sam imao priliku da vidim kako je ova kompanija uradila sjajan posao u Moskvi. O tome svedoči i ulično osvetljenje, osvetljenje mostova, parkova, kao i dekorativna rasveta zgrada. Uveren sam da ćemo i u Beogradu imati sjajne rezultate ove saradnje - kaže Radojičić.

Predsednik kompanije Boos lajting grup Georgij Bos gradonačelniku Radojičiću je predstavio rasvetu koju proizvode u njihovim fabrikama u Rusiji, Nemačkoj i Španiji. Naglasio je da su sa cenama konkurentni, da njihova proizvodnja ni malo ne zaostaje od one vodećih firmi u oblasti ulične rasvete na zapadnom trzistu, ali i da su im proizvodi dvostruko jeftiniji i imaju duži garantni rok. 

Dopalo mi se i što školuju kadrove na Katedri za svetlosnu tehniku Moskovskog energetskog instituta. Žele da dobrim učenicima iz Srbije omoguće da se u Moskvi specijalizuju u ovoj oblasti - istakao je gradonačelnik.

Sporazum između Grada Beograda i kompanije “Boos lajtning grup”, kao jedne od najvećih kompanija u oblasti rasvete uz Simens, Filips i važne kineske i japanske kompanije, potpisan je u januaru u Beogradu, tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina.

Novi koncept rasvete grada Beograda znači, sa jedne strane, ekološki prihvatljiviji način osvetljenja, a s druge i veliku uštedu u energiji, tako da su mnogi gradovi u Evropi i svetu prešli na taj način osvetljenja. Dogovorili smo se da ćemo se posebno baviti dekorativno-fasadnom rasvetom koja značajno može da se unapredi. Moskva je danas izuzetan primer Beogradu za ovakav način osvetljenja i zbog toga je saradnja sa ruskim kompanijama za nas vrlo značajna. Hram Svetog Save je jedan od najvažnijih objekata na kojem će se prvo raditi projekat fasadno dekorativne rasvete - ističe Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić boravio je u Moskvi od 4. jula do danas. 

Tokom posete ruskoj prestonici, sastao se sa gradonačelnikom Moskve, Sergejem Sobjaninom i govorio je na Moskovskom urbanom forumu. Na marginama Foruma, gradonačelnik je imao niz sastanaka, a jedan od njih je sa dirketorkom programa Ujedinjenih nacija za ljudska naselja (UN habitat) Mainmunah Moh Sharif.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set