• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.07.2019

14:31

VESIĆ UOČI TAKMIČENJA FIBA BASKET 3X3 U BEOGRADU: Srbija još jednom pokazuje da je zemlja košarke!

Beograd

VESIĆ UOČI TAKMIČENJA FIBA BASKET 3X3 U BEOGRADU: Srbija još jednom pokazuje da je zemlja košarke!

Podeli vest

Predstojećeg vikeda Beograd će biti domaćin oficialnog FIBA 3x3 Challenger takmičenja u basketu ispred Štark arene i to je prava prilika da Srbija još jednom pokaže da je zemlja košarke, istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Vesić je na konferenciji za medije u Skupštini Beograda dodao da se nada da će takav turnir, koji se prvi put održava u našoj zemlji, postati tradicija.

"Izrazio bih zadovoljstvo što posle ženskog Evropskog prvenstva u košarci imamo još jedno takmičenje kod nas. Košarka, kao osnova basketa, je uvek dobrodošla u Srbiju i bitan nam je sport", rekao je Vesić i pozvao Beograđane da u velikom broju ispune tribine i pruže podršku srpskim ekipama.

On je poručio da je predstojeći turnir najveći čelenžer na svetu i da mu je drago što će biti u prestonici Srbije.

"Imamo najbolji tim na svetu, Novi Sad, ali i reprezentaciju. Basket se brzo razvija u svetu, postao je olimpijski sport, što je prilika i da osvojimo medalju. Iskazali smo želju da budemo domaćini i hoćemo da doprinesemo popularizaciji tog sporta", rekao je Vesić, uz konstataciju da Srbija želi da ulaže u sport u kome je veoma uspešna.
 

Foto: Promo

Basketaš Dejan Majstorović, član tima koji je pokorio svet i Evropu u basketu, zahvalio se Gradu Beogradu što će biti domaćin tako velikog takmičenja.

"Presrećni smo što mozemo da igramo turnir iz tako značajne serije u Srbiji. Donosi nam puno bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre, odnosno veliku šansu za plasman", poručio je on.

Direktor turnira Nikola Koprivica kaže da mu je velika čast što će Beograd biti prvi put organizator tako značajnog takmičenja.

"To je nagrada za momke koji uspešno reprezentuju Srbiju. Trudili smo se da napravimo najveći čelendžeru na sveta, a nista toga ne bi bilo bez podrške Grada", naveo je Koprivica pre nego što je Vesiću uručio dres.

FIBA 3x3 Challenger se igra u subotu i nedelju na terenu kod Štark arene.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

ВЕСИЋЕВЕ НОВИНЕ! А пише NEZAVISNE DNEVNE NOVINE? ... То што три пута дневно пишете о Весићу не терате ми инат а мени је вас жао.Под морањем сте да о њему пишете више него о Председнику Србије Вучићу.Тога нигде у свету нема да новине које мисле да су независне ретко када пишу о градоначелнику главног града?ТОГА НЕМА У СВЕТУ.А да сте са КОМЕНТАРИМА 0 је катастрофа!К А Т А С Т Р О Ф А! ... А сада ,,Нисам робот,,! ... Даље,прескочи,заскочи,наскочи ... палме,брда,мачићи,кућићи,петлови,хидранти,китови,шарани,пешачки прелази,аутомобили ... Толико,не бих вас више зезао!

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set