• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2019

10:29

POBEDA KULTURE NAD BIZNISOM! Vesić: Galerija Progres stavljena pod zaštitu države! A OVAKO ĆE SE ODVIJATI RADOVI U BEOGRADU!

Beograd

POBEDA KULTURE NAD BIZNISOM! Vesić: Galerija Progres stavljena pod zaštitu države! A OVAKO ĆE SE ODVIJATI RADOVI U BEOGRADU!

Podeli vest

Galerija Progres u Beogradu stavljena je pod zaštitu države, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je to velika pobeda kulture nad biznisom

Vesić je za RTS rekao da je ta galerija od juče pod zaštitom države i Zavoda za zaštitu spomenika na njegovu i inicijativu građana, jer postoji nekoliko decenija.

-Kada je ona građena, Grad Beograd je dao uslov da se napravi umetnička galerija na mestu gde je nekada bila galerija ''Sebastijan''. Za vreme privatizacija, zgrada ''Progresa'' se prodavala, a Grad Beograd je tražio da se galerija sačuva i da onaj koji kupi zgradu nema mogućnost da promeni prostor galerije i njenu namenu - naveo je Vesić i dodao da je to "velika pobeda kulture nad biznisom".

RADOJIČIĆ: Rekonstrukcije ulica teku po planu, bićemo spremni za početak nove školske godine!



Vesić je govorio i o aktuelnim rekonstrukcijama u glavnom gradu, navodeći da će 1. septembra biti završen veliki deo radova, ali će odmah početi drugi. 

Rekao je da će Trg republike biti završen za manje od mesec dana, a za sredinu avgusta najavio radove na Savskom trgu, koji će ići u fazama bez zatvaranja saobraćaja i trajati do februara sledeće godine.

Najavio je i rekonstrukciju zgrade železničke stanice, za čiju je fasadu Vlada Srbije odobrila sredstva, kao i rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla, koja počinje 1. septembra i čijim završetkom će, kako je naveo, građani Vidikovca i Rakovice moći da za nekoliko minuta stignu novim bulevarom sa četiri trake do Mosta na Adi. 

SVI DELOVI GRADA RAVNOPRAVNI! Vesić: Na teritoriji Beograda 64 infrastrukturna gradilišta, NIKAD SE NIJE OVOLIKO ULAGALO!



Pored toga, kako je rekao, dve trećine novog Bulevara Vudroa Vilsona biće pušteno u saobraćaj do kraja avgusta, dok će Karađorđeva ulica i Topličin venac biti završeni 1. septembra.

On je za kraj septembra najavio i otvaranje Palilulske pijace i dodao da su radovi na ovom zdanju pri završetku, a da će potom početi rekonstrukcija na Kalenić pijaci, a potom i Bajlonijevoj.

Vesić je rekao i da će rekonstrukcija Ulice 27. marta biti završena 1. septembra. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set