• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2019

13:22

(FOTO) REKORDAN BROJ PLIVAČA! Održan četvrti Beogradski plivački maraton, Farkaš i Olas TRIJUMFOVALI!

Beograd

(FOTO) REKORDAN BROJ PLIVAČA! Održan četvrti Beogradski plivački maraton, Farkaš i Olas TRIJUMFOVALI!

Podeli vest

Udruženje Ljubitelji Save i Dunava – Ada Međica i Savez za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije, u saradnji sa Pro division Events, uspešno su organizovali 4. Međunarodni beogradski plivački maraton na Adi Međici

Više od 150 učesnika odmerilo je snage u 18 starosnih kategorija, što je rekord u broju prijavljenih takmičara. Apsolutni pobednik u muškoj konkurenciji u trci na 2,5 km bio je Filip Zavišić iz plivačkog kluba Spartak Subotica sa isplivanim vremenom 34.28,16. Drugo mesto pripalo je Strahinji Ćulumu iz Plivačkog kluba Novi Sad, dok je Tadas Duškinas, iz plivačkog kluba Kavno osvojio treće mesto.

U ženskoj konkurenciji na 2,5 km pobedu je odnela mlada Ivana Marić iz plivačkog kluba Arena 2015 sa rezultatom 34.35,33 dok je druga doplivala Nataša Kekić, predstavnica kluba SwimStar Bečej, a treće mesto zauzela je Mina Mastilović, perspektivna plivačica plivačkog kluba 11. April Beograd.

Pobedu u najizazovnijoj trci na 5 km, koja se plivala i uzvodno i nizvodno, i podrazumevala dva oplivana kruga oko Ade Međice, u ženskoj konkurenciji odnela je mlada mađarska plivačica Ana Olas, inače vicešampionka sveta na 25 km, sa sjajnim rezultatom od 01:06.35,64. Srebrnu medalju osvojila je Jovana Đurić iz plivačkog kluba Spartak Subotica, dok je treće mesto zauzela Marija Stanić koja je branila boje PK Vojvodine iz Novog Sada.

Ubedljivu pobedu na trci od 5 km u muškoj konkurenciji osvojio je još jednom najbolji srpski plivački maratonac Tamaš Farkaš iz plivačkog kluba Maraton Bačka Topola sa izuzetnim vremenom od 01:06.32,21. Drugo mesto pripalo je Nikoli Adžiću koji je predstavljao plivački klub 11. April iz Beograda, a treće mesto zaslužno je otišlo Borislavu Fermanoviću iz PK Spartak Subotica.

- Veoma sam ponosan, ovo je moja treća pobeda ovde. U jednom trenutku nije bilo lako, jer je voda topla, ali na kraju je sve bilo u redu- izjavio je Farkaš.

Pobednica u ženskoj konkurenciji Olaš istakla je da je trka bila fantastično iskustvo za nju.

- Bilo je fenomenalno, trka je jedinstvena. Uživala sam i sigurno dolazim ponovo- istakla je ona.

Osnivač maratona Saša Vasić rekao je da je ponosan na trku.

- Rastemo iz godine u godinu. Ovo je jedini maraton u kalendaru takmičenja koji se pliva i uzvodno i nizvodno, zbog čega predstavlja pravi izazov za učesnike- izjavio je Vasić.

Foto: Lj. Vukotić

 

Predsednik Upravnog odbora Ade Međice Den Tana istakao je da je Međica najlepše mesto na svetu, raj u sred grada po letnjim vrućinama, a posebno je naglasio podatak da je najstariji plivač imao 82, a najmlađi devet godina.

- Sad znam da sam kao mlad pogrešio kada sam otišao u svet što se tiče lepote, ali nisam kada je u pitanju zarada- istakao je Den Tana, koji živi na relaciji Beograd - London - Los Anđeles.

ZANIMLJIVO TAKMIČENJE! Vreme je za četvrti Međunarodni beogradski plivački maraton "Ada Međica"!

U ime organizatora Ljiljana Vukotić iskoristila je priliku da se zahvali Gradu na podršci.

- Ova manifestacija je prelepa, maraton je jedinstven, a od ove godine njegov značaj prepoznat je i od strane Grada Beograda kome se zahvaljujemo na podršci. Sledeće godine slavimo mali jubilej i verujemo da ćemo imati još veći broj plivača- rekla je ona.

Beogradski plivački maraton postao je jedan je od najznačajnijih takmičenja u kalendaru SRB OPEN WATTER CUP-a.

Od prošle godine uvršćen je i u GSS GLOBAL SWIME SERIES - grupu najboljih plivačkih maratona na svetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set