• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2019

22:23

(FOTO) RADOJIČIĆ O REKONSTRUKCIJI KULE GARDOŠ: Nastavićemo da radimo na ovakvim i sličnim projektima!

Beograd

(FOTO) RADOJIČIĆ O REKONSTRUKCIJI KULE GARDOŠ: Nastavićemo da radimo na ovakvim i sličnim projektima!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas radove na rekonstrukciji Kule Gardoš gde se zajedno sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem uverio da sve teče po planu, uprkos činjenici da su tokom prethodnih nekoliko dana uslovi za rad bili veoma teški zbog velikih vrućina

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je prisustvo stručnjaka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda od velike važnosti, jer oni prate radove koji se odvijaju po svim potrebnim standardima i procedurama.  

Kula Gardoš je jedan od najlepših beogradskih vidikovaca, sa kojeg se pruža zaista poseban pogled na naš grad. Reč je o velikoj turističkoj atrakciji, o čemu svedoči veliki broj turista iz Kine koje smo ovde sreli i sa kojima smo imali priliku da razgovaramo. Oni su oduševljeni, a još je upečatljivija izjava turističkog vodiča koji je istakao da dolazi svake godine i da iz godine u godinu Zemun postaje sve uređeniji i lepši. Za predsednika opštine i mene nema većeg komplimenta od takve izjave jer je to dokaz da se ulaže veliki trud kako bi naš grad privukao još više turista, ali i obezbedio veći kvalitet života svih naših građana – rekao je Radojičić.

Foto: Beograd.rs


On je precizirao da je projekat rekonstrukcije Kule Gardoš vredan 34 miliona dinara, od čega je 12 miliona obezbedilo Ministarstvo pravde preko oportuniteta, 12 Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma, a 10 miliona dinara Grad Beograd.  

(FOTO) RADOJIČIĆ OBIŠAO RADOVE U KRALJICE MARIJE I 27. MARTA: Važno mi je da razgovaram sa radnicima koji obavljaju teške fizičke poslove!

Radi se i rekonstrukcija pristupnih stepeništa i prilaza, za šta je opština obezbedila 15 miliona dinara. Nastavićemo da radimo na ovakvim i sličnim projektima, a podsetio bih na rekonstrukciju više od 70 fasada u Zemunu, što je posao koji se takođe obavlja u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda. Sve to će opštinu Zemun, ali i Beograd, učiniti lepšim i boljim mestom – naglasio je gradonačelnik Radojičić i dodao da je rok za završetak kompletne rekonstrukcije 15. novembar.

Foto: Beograd.rs

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti gradonačelnika na jednoj od najzanimljivijih zemunskih lokacija.  

Veliki broj zadovoljnih turista koje smo videli pouzdan je znak da smo na pravom putu. Sprovodimo jedinstvenu politiku koja daje rezultate, a naše najave da će Zemun postati veliko gradilište svakodnevno se ostvaruju – istakao je Matić, dodavši da se radovi na izgradnji pristana za međunarodne brodove takođe odvijaju po planovima, što će umnogome obogatiti turističku ponudu Zemuna i Beograda. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirjana

pre 4 godine

Sve je to lepo, ali prvo bi bio red da sredite prilaze Hramu jer je ono sramota, hiljade turista dnevno obilazi hram i svi se redom saplicu o one razrovane ploce. Pa sramota gradonacelnice, sramota. Uradite to vec jednom da se ne brukamo ili da dneko ne slomije glavu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set