• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.09.2019

09:57

(FOTO) KARAĐORĐEVA ULICA OTVORENA ZA SAOBRAĆAJ! Rekonstrukcija se privodi kraju

Beograd

(FOTO) KARAĐORĐEVA ULICA OTVORENA ZA SAOBRAĆAJ! Rekonstrukcija se privodi kraju

Podeli vest

Tramvaji su jutos počeli da saobraćaju rekonstrusani Karađorđevom ulicom, a automobili još noćas

Zamenik gradonačelnika podsetio je da je ovo još jedno ispunjeno obećanje gradskih čelnika.

 

 

 

 

- Tokom rekonstrukcije Karađorđeve ulice urađena je potpuno nova infrastruktura, odnosno kanalizacija, vodovod i sve ostalo što se nalazi ispod zemlje. Kolovoz je takođe u potpunosti nov, konstrukcija i habajući sloj, isto važi i za deo ulice kojim saobraćaju tramvaji - izjavio je glavni urbanista Marko Stojčić za Televiziju Pink, prenosi Beoinfo.

Foto: Beograd.rs

Kako prenosi Beoinfo, on je naglasio da sada putnički automobili saobraćaju ovom ulicom u svim trakama, što znači da se saobraćaj odvija u oba smera.

- Tramvajske baštice su od granitne kocke, a kako je najveći deo fasada već rekonstruisan, pred nama je posao na rekonstrukciji trotoara koji se nalazi uz objekte. U naredne dve do tri godine u ovoj ulici nas očekuje izgradnja objekata od strane investitora koji su vlasnici parcela. Sve to ima smisla, jer Karađorđeva sada ima i široku pešačku zonu koja poseduje uslove za razvoj komercijalnih aktivnosti i turizma", rekao je Stojčić.

Foto: Beograd.rs

On je dodao da je u toku rekonstrukcija dela ulice koji se nalazi uz reku, pored pristaništa i naglasio da će po okončanju radova, početkom 2020. godine, to biti jedan od najlepših parkova u gradu.

Foto: Beograd.rs

- Ova saobraćajnica je u prošlosti najviše bila "zauzeta" prolaskom teretnih vozila, ali sada kada je pruga ukinuta i kada je teretni saobraćaj zabranjen, Karađorđeva postaje prava gradska ulica. Tako je bilo i u vreme kada je izgrađena, a sada se "oživljava" svim pomenutim sadržajima, kako u objektima koji postoje, tako i u onim koji će biti izgrađeni. Lično mi je najznačajniji povratak pešačke, odnosno rekreativne zone, koja sada uz reku ima znatno širi pojas nego ranije - rekao je Stojčić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set