• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2019

17:54

NEOBIČNA ULOGA! SARA JO BIĆE KUMA, evo i kome!

Beograd

NEOBIČNA ULOGA! SARA JO BIĆE KUMA, evo i kome!

Podeli vest

Pevačica Sara Jovanović, Sara Jo, prihvatila je poziv da bude kuma predstojećeg Beograd Prajda, koji će se održati 15. septembra, saopštili su organizatori parade

-Presrećna sam i ponosna što mi je pripala čast da ponesem titulu kume Prajda. Ovu priliku bih volela da iskoristim da vas pozovem da u nedelju, 15. septembra, zajedno prošetamo Beogradom kako bismo pružili podršku svima koji se plaše da budu ono što jesu - rekla je Sara Jo.

Ona je poručila da se ne odriču sebe i prava da žive i vole kao i svi ostali i najavila da posle šetnje nastupa zajedno sa Bojanom Vunturišević i Zoe u parku Manjež, saopštio je Beograd Prajd.

Kako se navodi, za kume Prajda tradicionalno se biraju žene, istaknute ličnosti iz javnog života, koje su svojim radom, borbom, solidarnošću i javnim zagovaranjem dale doprinos poboljšanju položaja LGBT+ osoba. 


Kuma Prajda je neizostavni deo svakog beogradskog Prajda i ona će se kratkim govorom obratiti svim učesnicima i učesnicama šetnje i zvanično proglašasiti početak šetnje.

Takođe, Sara će nakon šetnje nastupati u Prajd Parku zajedno sa ostalim performerima koji su podržali ovogodišnji Prajd i LGBT+ zajednicu.

Sara Jovanović će se ove godine pridružiti svim ženama koje su ponele titulu kume Prajda, a to su: Biljana Srbljanović, Mirjana Karanović, Jelena Karleuša i Suzana Trninić. 

Titula kume nema rok trajanja, kumstvo je za ceo život, posebno kada je zasnovano na zajedničkim vrednostima ljubavi, slobodi, solidarnosti i ravnopravnosti, ukazuju iz Prajda.

Beograd Prajd pod sloganom #NeOdricemSe će se održati 15. septembra od 17:00, a Nedelja prajda se održava od 09. do 15. septembra.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set