• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.09.2019

19:10

GRADSKA UPRAVA FUNKCIONIŠE ODLIČNO! Radojičić: Građani su nam prioritet!

Beograd

GRADSKA UPRAVA FUNKCIONIŠE ODLIČNO! Radojičić: Građani su nam prioritet!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas sa načelnicom Gradske uprave Sandrom Pantelić zaposlene u ovoj instituciji kako bi se uverio u efikasnost rada i u to da se posao obavlja u interesu i u korist građana Beograda

Gradonačelnik je ovom prilikom posetio sekretarijate za opšte poslove, informisanje, sport i omladinu, obrazovanje, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, kao i Sekretarijat za javni prevoz.

– Ova ustanova je srce grada i od nje zavisi kako će građani svoja prava da ostvaruju. Imao sam priliku da se uverim da na šalterima sekretarijata koje sam obišao, u naše dve zgrade, nema gužvi, a građani koje sam zatekao su mi rekli da su zadovoljni kako ostvaruju svoja prava. Podnesci koje svakodnevno primam od građana takođe govore u prilog činjenici da Gradska uprava funkcioniše dobro – istakao je Radojičić.

VESIĆ NA FEJSBUKU: Da postoji krivično delo za glupost Nikola Jovanović bi bio na doživotnoj robiji!

 

Gradonačelnik Radojičić je posetio Sekretarijat za javni prevoz, deo gde se obavlja monitoring i upravljanje gradskim prevozom, što je kako je naveo, značajno mesto jer je funkcionisanje gradskog prevoza veoma važno za Beograđane. 

– Dobio sam informaciju da je od 2. septembra, iako je bilo manjih problema, gradski saobraćaj dobro funkcionisao. Bilo je relativno malo gužvi za stepen opterećenja koji smo u ovim okolnostima imali – naveo je Radojičić.

Foto: Beograd.rs

On je pohvalio načelnicu Gradske uprave i sekretare i zahvalio im na tome što ova ustanova dobro funkcioniše u interesu građana Beograda.
Gradonačelnik je ovom prilikom najavio da je na sajtu Grada Beograda (www.beograd.rs) danas objavljen Građanski vodič kroz odluku o završnom računu za prethodnu godinu.

– U pitanju je prezentacija gde građani na jednostavan način mogu da vide kako je potrošen novac u prethodnoj godini. Budžet je na jedan način komplikovan i nije lako shvatljiv za običnog građanina, te smo se potrudili da u ovoj prezentaciji to maksimalno pojednostavimo. Tako da svako koga to interesuje može da pogleda i da u širokoj slici vidi kako je u prošloj godini budžet funkcionisao i na koji način i zbog čega je trošen novac Grada Beograda – pojasnio je gradonačelnik.

VESIĆ: Beograd počinje izgradju četiri vrtića!

 

Prema njegovim rečima, iz godine u godinu transparentnost je sve bolja i „svi smo se složili da ćemo u tom segmentu i dalje dati naš doprinos”.

Foto: Beograd.rs

– Zato danas u poseti Gradskoj upravi još jednom napominjem svim sekretarijatima da građane moraju redovno da informišu  o svakoj svojoj aktivnosti. Prioritet u njihovom poslu jeste redovno i blagovremeno informisanje naših sugrađana – naveo je Radojičić.

On je pozvao Beograđane da na sajtu Grada Beograda pogledaju prezentaciju, kako se trošio novac grada, kako je budžet raspoređivan, za koje projekte i po kojim sekretarijatima.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set