• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.09.2019

11:21

VESIĆ: Završava se obnova Ulice 27. marta, saobraćaj od ponedeljka!

Beograd

VESIĆ: Završava se obnova Ulice 27. marta, saobraćaj od ponedeljka!

Podeli vest

Danas se završava rekonstrukcija Ulice 27. marta i ona će biti otvorena za saobraćaj u ponedeljak, 16. septembra, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Sekretarijat za investicije Skupštine grada Beograda završava danas rekonstrukciju Ulice 27. marta od Starine Novaka do Takovske i ona će biti otvorena za saobraćaj od ponedeljka, 16. septembra - rekao je Vesić u jutarnjem programu TV Pink.

On je precizirao da je, uz potpunu zamenu kolovoza, zamenjena kompletna instalacija, vodovodna i kanalizaciona, urađeni novi trotoari, parking mesta, zatim podloga ispod šina, kao i nove šine, te je sada tamo podloga koja prijanja, pa se više neće osećati vibracije.

Vesić je istakao da će Ulica kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka, biti puštena u saobraćaj prvih dana oktobra, te dodao da je u tom poslu bilo problema, jer instalacije nisu bile upisane kako treba.

- To se dešava kada se radi u gradu, ali posao mora da se uradi kako treba - podvukao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Takođe je najavio da će raskrsnica Takovske ulice sa ulicama 27. marta i Džordža Vašingtona biti puštena 19. septembra.

Vesić je zahvalio izvođačima na vrednom radu, kao i građanima koji su imali strpljenja.

- Svi koji žive u ulicama 27. marta i Kraljice Marije veoma dobro znaju na šta su ličile njihove ulice koje decenijama niko nije sređivao, do pre samo par meseci. Izgled tih ulica je bio sramota za grad. Sada su ulice rekonstruisane i sada izgledaju kako treba da budu uređeni bulevari u jednoj evropskoj prestonici - poručio je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Kada je reč o obnovi kolovoza oko Trg Republike, Vesić je rekao da je juče počela popravka, te ponovio da je "skandalozno" kako je izvođaču palo na pamet da napravi ulicu koju ne mogu da koriste biciklisti i motociklisti, već samo automobili, budući da se, u današnje vreme, mora voditi računa o svim vidovima saobraćaja.

Mi smo grad koji se zalaže za razvoj biciklizma. Neverovatno je da se u centru ne napravi ulica lica gde biciklisti ne mogu da prođu - rekao je Vesić.

Ponovio je i da će izvođač obnovu kocki na kolovozu uraditi o svom trošku i dodao da tu neće biti nikakvog popusta.

Dao sam rok od 35-40 dana. Počeli su da rade i za njihovo dobro je da taj rok ne prekrše - rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set