• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2019

11:25

(VIDEO) VESIĆ: Kocke su od jablaničkog granita, a preslaganje neće koštati ni dinar

Beograd

(VIDEO) VESIĆ: Kocke su od jablaničkog granita, a preslaganje neće koštati ni dinar

Podeli vest

Na Trgu Republike su granitne kocke, a preslažu se zbog lošeg projektovanja saobraćajnica i neće Beograd koštati ni dinar, rekao je danas zamenik gradonačelnik Goran Vesić

 - Dobro da je išta završeno na Trgu republike kako su napadali radnike, rušili znake i ograde, pomerali signalizaciju -  rekao je Vesić za tv Pink i dodao da je opozicija sve činila da se nijedan infrastrukturni projekat u Beogradu ne završi.

On je ocenio da je to nezapamćeno u istoriji, i da toga nema u svetu, a da je to u Srbiju uveo Dragan Ðilas "da sve treba uništiti da njemu bude bolje".

Vesić je ocenio da je rekonstruisani trg sjajan kakav imaju svi evropski gradovi i da su kocke od najboljeg granita, i ocenio da rekonstrukciju trga napadaju oni koji napadaju sve što se radi " koji su napadali Slaviju, Beograd na vodi, Ušće", a na kraju su napali i "Vrabac servis".

Vesić je čestitao izvođačima za rekonstrukciju trga a kada su u pitanju kolovozi objasnio je da je u pitanju "greška u projektovanju", jer "nije normalno da ne mogu da prođu biciklisti i pešaci" i da nema biciklističke staze.

 - Naložio sam izvođaču da kocke okrenu na drugu stranu a rok za taj posao je 35 dana, tako ćemo dobiti funkcionalan kolovoz -  rekao je Vesić i dodao da preslaganje neće koštati Beograd ni jedan jedini dinar.

Objasnio je da je do sada plaćeno 80 odsto ugovora, a da deo izvođaču nije plaćen.

 - Sve plaćamo kad izvrši, a imamo bankarsku garanciju koja traje 3 godine, pa će u tom roku sve što se desi biti naplaćeno od njih -  rekao je on.

Vesić je naglasio da su kocke od čistog jablaničkog granita a da su ostale priče o kockama "gluposti Dragana Ðilasa".

On je rekao da se u vreme Ðilasa Beograd popločavao betonskim elementima što je radila firma koja ima veze sa Dušanom Petrovićem iz Šapca i da sadašnji gradonačelnik Šapca Zelenović zato dolazi u Beograd da priča o kockama.

 - Kad god Ðilas pokrene neko političko pitanje, uvek iza stoji neki biznis - rekao je Vesić i dodao da se radi o histeriji onih koji nisu ni pokušali da srede trg u njihovo vreme "nego su preko svojih firmi stavljali beton".

 - Sada mene prozivaju jer se ponašam odgovorno jer čuvam narodne pare - rekao je Vesić i zahvalio Aleksandru Vučiću što je stao iza njega i njegovog tima jer rade i imaju rezultate.

Vesić se zapitao što nije Ðilas sredio Slaviju i Trg republike a nije znao ni Beograd na vodi da napravi.

 - Sve što radimo u Beogradu je njemu problem, jer je merilo njegove nesposobnosti - zaključio je Vesić.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Drago

pre 4 godine

Sve je to u redu, ali kakvu poruku šaljete gradjanima kada tolerišere taj vandalizam i divljaštvo Bastaća, Djilasa, Obradovića i kompanjona. Da sam ja pljunuo pored znaka, komunalna bi mi odmah odrezala kaznu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set