• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

09.10.2019

08:21

BEOGRAĐANI, OVO ĆE DA VAS KOŠTA KAO SVETOG PETRA KAJGANA! Ako ne čistite lišće oko zgrade, KAZNE I DO 100.000 DINARA!

Beograd

BEOGRAĐANI, OVO ĆE DA VAS KOŠTA KAO SVETOG PETRA KAJGANA! Ako ne čistite lišće oko zgrade, KAZNE I DO 100.000 DINARA!

Podeli vest

Jesen je stigla i u prestonici opalog lišća ima na sve strane. Iako mnogi uživaju u ovim lepim i jarkim bojama, ova slika pojedinim Beograđanima zadaje i velike glavobolje.

Naime, svi sugrađani koji ne pokupe lišče iz dvorišta, sa svojih parkinga, površina oko zgrada i sličnih mesta rizikuju da plate kazne od 10.000 do čak 100.000 dinara!

Vlasnici, odnosno korisnici stambenog objekta, dužni su da se staraju o površinama oko zgrada i njihovih ograda bilo da se radi o ograđenom ili neograđenom prostoru, propisano je Odlukom o komunalnom redu u Beogradu.

Drugim rečima, dužni ste da čistite lišće bilo da je reč o dvorištu, bašti, vrtu, internoj saobraćajnici ili parkiralištu. U suprotnom možete platiti ogromne kazne kada u kontrolu dođe komunalna inspekcija.

Foto: Beta

- Ako se površina oko zgrade ne drži u urednom stanju, predviđena je novčana kazna od 100.000 dinara za pravno lice (Skupština stanara), 50.000 dinara za preduzetnika, dok je za odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice predviđena kazna u iznosu od 10.000 dinara - rekli su ranije u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set