• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2019

11:58

(FOTO) VESIĆ obišao radove u Kijevu-Kneževcu

Beograd

(FOTO) VESIĆ obišao radove u Kijevu-Kneževcu

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u rakovičkom naselju Kijevo - Kneževac

Vesić je istakao da će radovi u zoni ulica Mome Stanojlovića i 17. oktobra, čija je ukupna vrednost 34,5 miliona dinara, biti završeni za oko mesec dana.

Foto: Beograd.rs

 - Kada se završe radovi, sve kuće sa gornje strane naselja moći će da se priključe na kanalizaciju, ukinućemo ljudima septičke jame i moći će potpuno normalno da žive - kazao je zamenik gradonačelnika.

Foto: Beograd.rs

Prema njegovim rečima, radovi koji su u toku, ne samo u Rakovici, otklanjaju urbanistički haos koji je, kako kaže, decenijama vladao u Beogradu jer se gradilo neplanski.

Foto: Beograd.rs

Vesić je napomenuo da je cilj Grada i gradske uprave da se u narednih 10 godina završi kompletna kanalizaciona mreža na teritoriji grada Beograda, tako da nijedna kuća ne bude bez kanalizacije, što bi, kako dodaje, bio istorijski rezultat.

Foto: Beograd.rs

 - Da bismo završili kompletnu kanalizaciju potrebno nam je milijardu i 400 miliona evra. Zahvaljujući Vladi Srbije, počinje da se gradi prva faza fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu vrednosti od 285 miliona evra. Takođe, uzeli smo kredit od 35 miliona evra od Evropske investicione banke za kanalizaciju na levoj obali Dunava, u gradskoj opštini Palilula. Gotovo je projektovanje za preradu otpadnih voda u Batajnici i počinjemo projektovanje za preradu otpadnih voda u Ostružnici - istakao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Kaže i da je zahtev grada Beograda da učestvuje u Nacionalnom investicionom planu, jer za završetak radova na kanalizaciji u Beogradu nedostaje, pored svih projekata koje je pomenuo, oko milijardu evra.

Foto: Beograd.rs

 - Potrebno je da Republika Srbija obezbedi najveći deo novca kako bismo završili radove u Beogradu. Životni problemi ljudi i njihovo rešavanje je najvažnije -  zaključio je Vesić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set