• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.12.2019

11:46

OVAKVE KONTEJNERE JOŠ NISTE VIDELI! Nalaze se u centru Beograda, a da biste BACILI SMEĆE, MORATE DA IMATE JEDNU POSEBNU STVAR

Beograd

OVAKVE KONTEJNERE JOŠ NISTE VIDELI! Nalaze se u centru Beograda, a da biste BACILI SMEĆE, MORATE DA IMATE JEDNU POSEBNU STVAR

Podeli vest

Stanari Njegoševe ulice na Vračaru među prvima su u Beogradu koji su dobili kontejnere koji funkcionišu po principu otvaranja i zatvaranja na karticu, a gradski urbanista Marko Stojčić istakao je da ovaj projekat od velike važnosti za glavni grad.

"Beograd u svim segmentima insistira na tome da sve bude potpuno uređeno u komunalnom smislu i mi smo uradili pilot projekat sa deset kontejnera za komunalni i deset kontejnera za reciklažni otpad", istakao je Stojčić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 



Kako je dodao, upotrebu kontejnera na otključavanje imaće samo stanari iz okolnih zgrada.

"Ne mogu ih koristiti prodavci sa pijace, ni ugostiteljski objekti, zapravo, oni moraju da potpišu poseban ugovor kako bi mogli da odlažu svoj otpad", rekao je Stojčić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 



Prema njegovim rečima, ovakva akcija će, zajedno u saradnji sa JKP "Gradska čistoća", biti proširena.

"Imamo Topličin venac kao nedavno rekonstruisan ambijent, koji nije potpuno rešen u smislu odlaganja otpada i planovi za budućnost su da se korišćenje kontejnera po principu ključa i u ostalim delovima grada primeni", rekao je Stojčić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 



Ubacivanje otpada u "digitalni kontejner" moguće je pošto se prisloni kartica na mesto koje je za to namenjeno, u trajanju od jedne sekunde. Takođe, kartice se ne mogu faslifikovati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sandra

pre 4 godine

Ne znam kome su namenjeni ovi kontejneri. Možda vanzemaljcima. Svaki drugi kontejner je odvaljen, leti smrde jer ljudi ne koriste kese već bacaju đubre direktno u njih, a "Čistoća" ih ne pere i ne održava. Nismo mi narod za savremeno odlaganje đubreta. Ovo zvuči kao eksperiment.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set