• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.03.2020

15:40

VESIĆ: Što pre pronaći ubice pasa na Kalemegdanu

Beograd

VESIĆ: Što pre pronaći ubice pasa na Kalemegdanu

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je povodom slučaja uginuća tri psa na Kalemegdanu, usled trovanja, da očekuje da počinioci budu što pre pronađeni i odgovaraju za mučenje životinja

Vesić je poručio da je Komunalna milicija dobila nalog da preduzme mere iz svoje nadležnosti, kako bi se prikupili dokazi koji mogu da ukažu na počinioca krivičnog dela.

Podseća da je za povređivanje životinja prema Krivičnom zakonu predviđena kazna zatvora do tri godine.

Prema Vesićevim rečima, Grad Beograd je uzorke organa pasa danas poslao na toksikološko-hemijsku analizu na VMA, koja će utvrditi kojom hemijskom supstancom su otrovani.

(FOTO) UBITI ILI POVREDITI ŽIVOTINJU ISTO JE ŠTO I UBITI ČOVEKA! Vesić: Počinioci će morati da odgovaraju, OTKRIĆEMO KO JE KRIV ZA OVO!

Foto: Beograd.rs

Vesić je podsetio da je na sudskoj veterini Veterinarskog fakulteta završena obdukcija pasa, koja je pokazala da psi imaju iste promene na jetri i drugim organima i da je nalazom jasno utvrđeno da je u pitanju trovanje.

U stalnom sam kontaktu sa Prvim osnovnim tužilaštvom, prikupljaju se snimci sigurnosnih kamera koji će biti dostavljeni nadležnom tužilaštvu - poručio je Vesić.

Pozvao je sve građane ukoliko poseduju bilo kakve informacije o osobi koja može da bude učinilac krivičnog dela da je odmah proslede Komunalnoj miliciji ili nadležnom tužilaštvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Нога у дупе за власнике паса па у материну! Је л' то у Београду могу да иду без повоца?Очигледно да могу?А како пас кошта те ја питам: - Власниче,што свог пса отрова? ... Да,да,добро сте прочитали!Да су псе водили како треба данас би били живи?Отровали сопствене псе,мајку им покварену?Ја сам власник пара хаскија Вујадина и Вукице који су иличење лепоте и доброте.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set