• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2020

08:53

U VIŠEGRADSKOJ ROĐENO 24 BEBA Bez promene u porođajima u odnosu na period pre epidemije

Beograd

U VIŠEGRADSKOJ ROĐENO 24 BEBA Bez promene u porođajima u odnosu na period pre epidemije

Podeli vest

U poslednja 24 časa u Ginekološko - akuserskoj klinici (GAK) u Višegradskoj rođeno je 24 beba, a direktor GAK-a Aleksandar Stefanović kaže da je što se tiče porođaja, sve isto kao i pre epidemije virusa korona, kao i da nisu otkazivani ni pregledi, a ni prijem trudnica u bolnicu.

Kada je u pitanju zaštita u GAK-u, Stefanović je za RTS rekao da su oni pored protokola koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, napravili i svoj protokol, prema kojem odmah na ulazu pacijenti se pitaju da li imaju neki od simptoma novog virusa i ukoliko ima, sprovode ga u izolacione ambulante gde se vrši pregled.

Doktori u tom slučaju vrše preglede u zaštitnoj opremi, a ukoliko se desi da pacijenti budu sumnjivi na virus ili se dokaže da su zaražene, sprovode se na izolaciona odeljenja, a u bolnici postoji i izolovana operaciona sala za te slučajeve.

Do sada, kako kaže doktor Stefanović, imali su nekoliko slučajeva s trudnicama koje su imale neke simptome, ali nakon pregleda, na sreću ispostavilo se da su sve one bile negativne na virus korona.

On je naveo da u svetu ne postoje studije da se virus može preneti preko posteljice, a slučajevi beba pozitivnih na korona korona pokazali su da su se te bebe zarazile ili u direktnom kontaktu s majkom ili u kontaktu sa nekim zaraženim u porodici.

Stefanović je posavetovao da beba nakon otpusta iz porodilišta ne bude u kući gde je više ljudi, da ne bude sa starijima, već sa majkom i ocem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set