• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2020

10:10

TEŠKA SITUACIJA U DVA DOMA ZA STARE! Izvršena kontrola svih privatnih staračkih domova na teritoriji Beograda

Beograd

TEŠKA SITUACIJA U DVA DOMA ZA STARE! Izvršena kontrola svih privatnih staračkih domova na teritoriji Beograda

Podeli vest

Grad Beograd je obavio kontrolu svih 152 privatna doma za stare, koliko ih je registrovano na teritoriji Beograda, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji kaže da je, osim u staračkom domu "Doživeti stotu", teška situacija u još jednom privatnom domu u kome trenutno boravi 20 korisnika.

Vesić je za Tanjug rekao da je većina domova za stara lica na vreme kupila zaštitnu opremu, sredstva za higijenu i uspostavila karantin.

- Ima onih koji imaju zaštitnu opremu za mesec dana, ali i onih koji to imaju za još manje od nedelju dana - rekao je Vesić.

On je podsetio da na teritoriji Begrada postoji 152 licencirana privatna doma za stara lica, u kojima se nalazi 4 583 korisnika, dok se u Gerontološkom centru Beograd u četiri smeštajna objekta nalazi 1 156 seniora.

Vesić kaže da je Izveštaj već danas prosleđen premijerki Ani Brnabić, ministru zdravlja Zoranu Lonačaru i Zoranu Ðorđeviću, ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Utvrđeno je stanje koje se tiče zaštitne opreme u svakom privatnom domu za stara lica, a Grad Beograd je predložio da zdravstvenu kontrolu nad ovim domovima preuzmu lokalni domovi zdravlja. Mi ćemo sa svoje strane, preko opštinskih štabova i volontera pomoći privatnim domovima za stara lica da održe potpunu izolaciju koja je propisana za lica koja su starija od 65 godina - naveo je Vesić.

On je rekao da se najvažnija bitka u Beogradu vodi se da zaštite stara lica u staračkim domovima.

- Grad Beograd nema nikakvu nadležnost nad ovim domovima ali baš me briga za nadležnost kada se borimo protiv epidemije kojoj su posebno izloženi naši najstariji sugrađani. Grad Beograd usko će sarađivati sa Vladom Republike Srbije i nadležnim ministarstvima kako bi se naši najstariji sugrađani zaštitili - rekao je zamenik gradonačelnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set