• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

06.04.2020

23:00

(FOTO) SEŽANJE NA ŽRTVE ŠESTOAPRILSKOG BOMBARDOVANJA! Simboli Beograda večeras u bojama srpske zastave

Beograd

(FOTO) SEŽANJE NA ŽRTVE ŠESTOAPRILSKOG BOMBARDOVANJA! Simboli Beograda večeras u bojama srpske zastave

Podeli vest

U znak sećanja na žrtve Šestoaprilskog bombardovanja Beograda 1941. godine, tokom kojeg je poginulo više hiljada ljudi, gradski simboli večeras su osvetljeni bojama srpske zastave

Tako su bojama srpske trobojke osvetljeni Most na Adi, Savski i Brankov most, Palata Albanija, Dom Narodne skupštine i fontana na Slaviji, u znak počasti žrtvama bombardovanja i svima koji su svoje živote dali za slobodu našeg grada.

Foto: Tanjug

Beograd su 6. aprila 1941. godine u ranim jutarnjim satima bombardovali avioni nacističke Nemačke, a u Aleji stradalih u šestoaprliskom bombardovanju na Novom groblju u Beogradu, ukupno je sahranjeno 1.992 sugrađana.

Foto: Tanjug

Potpuno je uništeno više od 600 zgrada, 1.500 je teško oštećeno, a još hiljade objekata takođe je pretrpelo štetu.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set