• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.05.2020

08:57

DECA KOJA OD 11. MAJA PONOVO KREĆU U VRTIĆ OBAVEZNO MORAJU IMATI JEDAN PAPIR! Vesić: Sve ustanove su spremne i dezinfikovane

Beograd

DECA KOJA OD 11. MAJA PONOVO KREĆU U VRTIĆ OBAVEZNO MORAJU IMATI JEDAN PAPIR! Vesić: Sve ustanove su spremne i dezinfikovane

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su beogradski vrtići spremni da od 11. maja nastave sa radom.

Vesić je za Pink rekao da se od sledećeg ponedeljka na posao u državne vrtiće vraća 5.890 zaposlenih.

"Na posao se neće vratiti 225 zaposlenih od kojih 61 medicinska sestra, 127 spremačica i 37 vozača koji su poslednja dva meseca radili u bolnicama i domovima zdravlja i tako pomogli našem zdravstvenom sistemu da se izbori sa epidemijom", naveo je Vesić i zahvalio im na pomoći.

Oni će, kako je naveo, prvo biti testirani na virus Covid-19, a potom će provesti dve nedelje na zasluženom odmoru da bi tek tada, ukoliko rezultati budu dobri vratili na posao.

"Na posao ne vraćaju ni zaposleni koji su imali kontakt sa nekom zaraženom osobom, i oni će takođe biti testirani", precizirao je zamenik gradonačelnika.

Foto: printscreen RTV Pink

Vesić je rekao da Grad apeluje na roditelje da u ovoj fazi u vrtiće šalju decu sa kojom zaista nemaju gde.

"Urađena je anketa i oko 30 odsto roditelja se izjasnilo da će decu poslati u vrtiće. U naše vrtiće ide 78 hiljada dece što znači da očekujemo oko 25 hiljada dece prvi dan", kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da deca koja dolaze moraju da imaju potvrdu od pedijatra da su zdrava.

Roditelji koji imaju decu u vrtićima znaju za ovu proceduru koja je standardna kada dete ne dolazi pet dana u vrtić, poručio je Vesić.

"Grad Beograd je još pre dve nedelje izvršio dezinfekciju svih vrtića, a tretirane su i zelene površine na krpelje jer smo znali da će pre ili kasnije vrtići biti otvoreni", istakao je Vesić.

On je apelovao na roditelje koji dovode dete u vrtić da nose masku.

Vesić je rekao da će i dnevni boravci u školama početi da rade od 11. maja i da je procena da će ih koristiti oko 30 odsto dece, preneo je Beoinfo.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set