• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2020

08:55

IZVEŠTAJ O RADU GRADA BEOGRADA TOKOM VANREDNOG STANJA sutra pred odbornicima!

Beograd

IZVEŠTAJ O RADU GRADA BEOGRADA TOKOM VANREDNOG STANJA sutra pred odbornicima!

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za sutra sednicu Skupštine grada, koja će se održati u Sava centru, a na dnevnom redu će, između ostalog, biti i izveštaj o radu za vreme vanrednog stanja.

Na dnevnom redu sednice biće Predlog odluke o davanju saglasnosti na propise i druge akte iz nadležnosti Skupštine Grada Beograda, koje je Gradsko veće donelo tokom vanrednog stanja, Predlog odluke o važenju propisa i drugih akata, koje je Gradsko veće donelo u tom periodu, kao i Predlog zaključka o usvajanju izveštaja o aktivnostima Grada Beograda za vreme vanrednog stanja, od 16. marta do 7. maja 2020. godine.

Pred odbornicima će se naći i predlozi odluka o dodeli naziva dva parka na teritoriji opštine Savski venac - "Savski park" i Park "Diana Budisavljević", premeštanju Spomenika lučkom radniku, kao i podizanju spomenika Branku Najholdu, Aleksandru Deroku i Petru Nikolajeviću Moleru.

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o obrazovanju Odbora za podizanje spomenika Branku Najholdu, Odbora za podizanje spomenika Aleksandru Deroku, Odbora za podizanje spomenika Petru Nikolajeviću Moleru, kao i izmeni Rešenja o obrazovanju Odbora za podizanje spomenika kralju Aleksandru I Karađorđeviću.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu zaključka o nagrađivanju zaposlenih u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd, za poseban doprinos u sprečavanju pojave i širenja, kao i suzbijanju bolesti COVID-19 i zaštiti stanovništva od te bolesti.

Foto: Tanjug

Pred odbornicima će se naći i Predlog izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za područje između ulica Kralja Milana, Resavske, Nemanjine i Svetozara Markovića, opština Savski venac, Predlog plana detaljne regulacije područja između saobraćajnica: Stefana Prvovenčanog, Vojislava Ilića, Mokroluške nove i Kružnog puta Padina, opštine Voždovac i Zvezdara, Predlog plana detaljne regulacije za kompleks "Virginia", opština Surčin, Predlog plana detal?ne regulacije stambenog naselja uz groblje Lešće, opštine Palilula i Zvezdara, kao i Predlog plana detaljne regulacije bloka između Ulice Džordža Vašingtona, Bulevara despota Stefana i Cetinjske ulice, opština Stari grad.

Na dnevnom redu je i nekoliko predloga o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije, Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, kao i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu.

Pred odbornicima su i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju "Slobodne zone Beograda", Izveštaj o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za period od 1. januara do 31. decembra 2019. godine, Izveštaj o radu ombudsmana grada Beograda za 2019. godinu, Predlog odluke kojom se Sekretarijat za javni prevoz određuje za predstavnika Grada Beograda u Međunarodnoj asocijaciji za javni prevoz, predlozi zaključaka o pokretanju novih postupaka javnih nabavki i zaključenju pojedinačnog ugovora o javnoj nabavci koji se zaključuje na osnovu okvirnog sporazuma, isključivo po pribavljenom prethodnom odobrenju Sekretarijata za finansije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set