• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2020

14:12

VESIĆ SE OPKLADIO SA MEŠTANIMA SELA ŠEPŠIN: Za šest meseci ću doći ponovo DA VIDIM ŠTA JE URAĐENO!

Beograd

VESIĆ SE OPKLADIO SA MEŠTANIMA SELA ŠEPŠIN: Za šest meseci ću doći ponovo DA VIDIM ŠTA JE URAĐENO!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas mladenovačko selo Šepšin, gde su u toku radovi na rekonstrukciji i adaptaciji prostora u kojem će se nalaziti Mesna zajednica Šepšin, a iskoristio je priliku i da ragovarao sa meštanima o problemima, među kojima je, kaže, najveći - voda.

"Ovo selo ima probleme, kao i svako drugo naseljeno mesto na teritoriji Beograda, ali kroz razgovor i konkretne dogovore mnogi od tih problema mogu da se reše. Njihov najveći problem je voda, a to je nešto što se rešava sistemski na teritoriji grada Beograda i konačno rešenje tog problema će biti kada oni budu priključeni na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac koji se gradi", rekao je Vesić.

Meštanima je preneo da je Grad podneo zahtev da se regionalni vodovod proglasi nacionalnim projektom što će, dodao je, omogućiti mnogo brže rešavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Istakao je da će već sutra biti raspisan tender za odvojke iz regionalnog vodovoda prema Grockoj i Vrčinu, za pet kilometara novog magistralnog vodovoda, kao i za odvojke prema Pudarcima i Umčarima.

"To je peta faza, a u šestoj i sedmoj fazi ćemo uraditi odvojke za Sopot. Posle toga ćemo uraditi rezervoar u Rajkovcu tako da u naredne tri godine mogu da očekuju da budu priključeni na stabilno vodosnadbevanje iz grada Beograda", rekao je Vesić.

Foto: informer.rs

Najavio je da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda sledeće nedelje raspisati tender za projektovanje novog bunara jer se stari urušio.

"Tu će biti i prečistač za vodu tako da će oni, u međuvremenu, dok dok se to ne završi, imati mogućnost za bolje vodosnadbevanje", rekao je Vesić.

U razgovoru je bilo reči i o problemu odnošenja smeća, a kako je rečeno, Šepšin će uskoro ući u sistem čisćenja.

Foto: informer.rs

Vesić je rekao da je opština Mladenovac poslednjih godina izdvojila 30 miliona dinara da se uradi devet mesnih zajednica.

"Da bismo rešavali probleme ljudi, oni moraju negde da se organizuju i zato su Mesne zajednice važne da imaju gde da razgovaraju, daju predloge i da zajednički rešavamo probleme", rekao je Vesić.

Naveo je da ima ljudi koji ne veruju da će biti urađeno sve što je dogovoreno zbog čega se tokom razgovora sa meštanima Šepšina opkladio da će u to selo ponovo doći za šest meseci da se vidi šta je sve urađeno i šta još može da uradi.

Vesić je, između ostalog, naveo da će već narednih dana u Šepšin doći direktor JKP "Javno osvetljenje" kako bi se razgovaralo o tome šta u tom selu može da se uradi po pitanju javne rasvete.

Foto: informer.rs

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić je zahvalio predstavnicima Grada Beograda na podršci, kada je reč o rešavanju problema građana te opštine.

Naveo je da je u razgovoru sa meštanima Šepšina bilo reči o raznim problemima i da je, između ostalog, dogovoreno da se krene u realizaciju projekta odnošenja smeća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set