• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.06.2020

19:37

LEPA VEST ZA OBRENOVAC! Položen kamen temeljac za izgradnju vrtića u Belom Polju! (FOTO)

Beograd

LEPA VEST ZA OBRENOVAC! Položen kamen temeljac za izgradnju vrtića u Belom Polju! (FOTO)

Podeli vest

U naselju Belo Polje u Obrenovcu danas je položen kamen temeljac za izgradnju novog vrtića, a završetak radova se očekuje krajem godine

Vrednost radova je oko 2.000.000 evra, objekat će se prostirati na više od 1.000 kvadratnih metara i primiće oko 200 mališana i oko 50 zaposlenih.

Ovo će biti osmi objekat u okviru Predškolske ustanove "Perka Vićentijević", a njen direktor Miloš Desančić istakao je da će, otvaranjem novog obdaništa u Obrenovcu, lista čekanja dece biti uklonjena.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca, rekao je da je danasnji dan veliki za Obrenovac i najavio završetak radova za kraj godine.

- Sva deca koja žele da idu u vrtiće, čiji roditelji žele da ih pošalju u vrtiće, imaće svoje mesto u našim obdaništima - naveo je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Najavio je i da će se na teritoriji Beograda u narednih sedam dana položiti kamen temeljac za još dva vrtića, a u narednih mesec za još jedan, ističući da će u narednih godinu dana početi da se gradi ukupno 10 vrtića.

Izgradnja novih vrtića obuhvatiće oko 2.000 dece, napominje Vesić i podseća da je Beograd prvi grad u Srbiji u kome više od 70 odsto dece ide u vrtiće.

- U Beogradu imamo 78.000 dece u vrtićima - podsetio je Vesić.

Vesić je poručio i da će do 2025. godine svaka kuća u Obrenovcu imati priključak na vodovod i da će do kraja godine biti usvojen Plan generalne regulacije šinskih sistema na teritoriji Beograda, koji podrazumeva trase metroa, trase BG voza i trase tramvaja.

- BG voz je produžen od Surčina do Obrenovca i do 2025. godine, a verovatno i ranije, Obrenovac će biti povezan BG vozom direktno sa centrom Beograda - naveo je.

Foto: Beograd.rs

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je istakao da će novi vrtić biti jedan od najvećih i najmodernijih objekata u Srbiji i dodao da je završeno obdanište u Stublinama.

Podsetio je da su napravljene četiri fiskulturne sale u poslednjih nekoliko godina i naveo da je u toku izgradnja pete, u naselju Zvečka.

Novi vrtić u Obrenovcu trebalo bi da obuhvati osam grupa, po tri jaslene i vrtićke i dve grupe za predškolce.

Objekat će biti izgrađen pored Crkve Sabora Srba Svetitelja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set