• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

02.07.2020

09:26

HOĆE LI U BEOGRADU BITI RESTRIKTIVNIH MERA I KAKO ĆE RADITI UGOSTITELJSKI OBJEKTI? Vesić: Svi moramo biti odgovorni kako bismo što pre izašli iz epidemije

Beograd

HOĆE LI U BEOGRADU BITI RESTRIKTIVNIH MERA I KAKO ĆE RADITI UGOSTITELJSKI OBJEKTI? Vesić: Svi moramo biti odgovorni kako bismo što pre izašli iz epidemije

Podeli vest

"Beograd nije obična samouprava i privreda u njemu ne sme da stane", navodi Vesić. Prema analizama, čak 95 odsto putnika gradskog prevoza poštuje meru obaveznog nošenja maski i na taj način pokazuje odgovornost, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Maske su obavezne u javnom prevozu i štite putnike tokom boravka u vozilima. Oni koji ne nose maske, ugrožavaju ostale i moraćemo da poradimo na tome da i oni razumeju da je u gradskom prevozu maska obavezna – navodi Vesić za Pink.  

Govoreći o popunjenosti javnog prevoza, on je popunjen oko 50 odsto. Podseća da je juče stupio na snagu i letnji red vožnje.

- Škole ne rade, slaba je popunjenost vrtića, deo Beograđana otišao je van grada, počeli su godišnji odmori i stoga nema razloga da na ulicama bude više autobusa, osim na šest linija na kojima je popunjenost u špicevima između 60 i 80 odsto – kaže zamenik gradonačelnika prestonice.

Podvlači da je situacija sa javnim prevozom dobra, te je zahvalio putnicima koji poštuju mere Vlade Srbije, pokazujući na taj način društvenu odgovornost.

Apeli u Beogradu zasad više nego dovoljni

Na pitanje hoće li biti potrebe za restriktivnim merama u Beogradu, Vesić kaže da su se apeli zasad pokazali više nego dovoljnim.

- Beograd nije obična lokalna samouprava i čini 40 odsto BDP-a zemlje. Stoga bi se svaki pokušaj da se u prestonici zaustavi privreda sigurno odrazio na BDP. Trudimo se da, u dogovoru sa vlasnicima trgovinskih lanaca, tržnih centara, restorana i kafića, nađemo način da oni nastave da rade uz poštovanje svih mera. U Beogradu 20.000 ljudi živi od rada u sektoru ugostiteljstva i privreda ne sme da stane – kaže Vesić.

Ističe da svi moramo biti odgovorni, da damo svoj doprinos kako bismo što pre izašli iz epidemije, a da istovremeno privreda nastavi da radi.

- U Beogradu smo zasad uspeli da pronađemo meru, odnosno da radnje, restorani i tržni centri nastave da rade, a da se sa druge strane sprovode mere koje propisuju epidemiolozi. Moj apel svim vlasnicima ugostiteljskih objekata je da svi poštuju mere, da se organizuju na osnovu saveta epidemiologa, da zaštite svoje zaposlene i svoje goste i na taj način će nastaviti da rade i oni, i privreda – navodi zamenik gradonačelnika. 

Foto: printscreen RTV Pink

Trola 28 ponovo saobraća

U ponedeljak, 6. jula, trolejbus na liniji 28 počeće ponovo da saobraća i povezuje Zvezdaru i centar grada. 

- Tokom rekonstrukcije Trga republike, bila je namera da se odmah nastavi sa rekonstrukcijom Vasine ulice, kao i Studentskog trga. U međuvremenu je Grad Beograd raspisao konkurs za arheološka istraživanja na Studentskom trgu, nakon čega se može govoriti o daljem razvijanju ovog dela grada – kaže Vesić.

Dodaje i da je plan da se okretnica potom izmesti u Dunavsku ulicu a, dok se to ne desi, građani sa Zvezdare predložili su da linija 28 ostane. 

- Oni su bili dobro organizovani, odbili su bilo kakvu politizaciju ovog slučaja, u martu smo imali prvi sastanak i, nakon analize Sasobraćajnog fakulteta, linija se vraća od ponedeljka – navodi Vesić, dodajući da je ovaj slučaj primer kako se sa građanima mogu rešavati problemi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Trola 28 ponovo na staroj trasi od 6. jula
Beograd

Vesić: Trola 28 ponovo na staroj trasi od 6. jula

Trolejbuska linija 28 počeće ponovo da funkcioniše od ponedeljka, 6. jula, i biće sve onako kako je bilo ranije, isti broj vozila funkcionisaće na isti način, rekao je za RTS zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

01.07.2020

10:36

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set