• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.07.2020

23:05

(FOTO) BEOGRADSKA ARENA SPREMNA DO SUTRA U PODNE! Počelo nameštanje privremene Kovid bolnice! Vesić: Ovim ćemo rasteretiti kapacitete bolnica!

Beograd

(FOTO) BEOGRADSKA ARENA SPREMNA DO SUTRA U PODNE! Počelo nameštanje privremene Kovid bolnice! Vesić: Ovim ćemo rasteretiti kapacitete bolnica!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je večeras da je počelo čišćenje i dezinfekcija Štark arene i da će vojska sutra početi sa postavljanjem kreveta

- Počeli smo nameštanje privremene Кovid bolnice u Beogradskoj areni. Grad Beograd će posao završiti noćas do 05.00 sati da bi posle nas ušla Vojska Srbije sa krevetima. Arena će sutra do podneva biti spremna za prijem pacijenata - napisao je Goran Vesić.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

 

 

- Arena treba da primi 500 zaraženih sugrađana, a razlog otvaranja ovog objekta je da bi se rasteretili kapaciteti bolnica. Na taj način bi oni koji imaju lakšu kliničku sliku mogli da budu tu, a ne u bolnicama - rekao je Vesić.

U privremenoj kovid bolnici moći će da bude smešteno 500 pacijenata obolelih od korona virusa.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Prvi pacijenti bi, prema njegovim rečima, u najveću dvoranu na Balkanu trebalo da budu smešteni već sutra, dok će još 240 mesta biti obezbeđeno u Ortopedskoj bolnici na Banjici koja se vraća u kovid sistem.

Za vreme prvog udara korone, od marta do maja, nije bilo potrebe da se Arena pretvara u privremenu bolnicu, pošto su bili dovoljni kapaciteti Hale 1 Beogradskog sajma.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Foto: facebook.com/Goran Vesić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set