• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2020

07:33

DANAS SEDNICA SKUPŠTINE GRADA! Odbornici Beograda danas o zakupu, spomenicima, nazivu ulice

Beograd

DANAS SEDNICA SKUPŠTINE GRADA! Odbornici Beograda danas o zakupu, spomenicima, nazivu ulice

Podeli vest

Pred odbornicima Skupštine Grada Beograda danas će se na sednici naći predlozi odluka o završnom računu, utvrđivanje zakupnina za ugostitelje, podizanje spomenika književnicima, kao i promena naziva ulice u Zemunu, najavio je predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević


Nikodijević je Tanjugu rekao da će na današnjoj sednici biti doneta odluka da se preimenuje naziv Zagorske ulice u Zemunu u Ulicu Blagoja Jovovića, te da se promena imena drugih ulica za sada neće dogoditi.


U javnosti je prethodnih dana bilo reči o promeni naziva brojnih ulica u Beogradu, a Nikodijević kaže da postoji procedura za čitav postupak i da će, kada komisija Skupštine Beograda obradi sve predloge, onda i pred odbornike biti izneta ta tema.

On navodi i da će se doneti odluka i da se svim ugostiteljima koji koriste poslovni prostor koji je u vlasništvu Grada Beograda i na čijoj se teritoriji nalazi, omogući smanjenje cene zakupa za 50 odsto za jul i avgust.

Nikodijević je naveo i da će se na sednici usvojiti završni račun za 2019. godinu i izrazio zadovoljstvo postignutim prihodima i rashodima, koji su realizovani u prošloj godini, te dodao da je ostvareno 95 odsto planiranih prihoda i 91 odsto planiranih rashoda.

Foto: Beta

"Mogu da kažem da sam zaista zadovoljan sa načinom rada. Videće se u dokumentu u završnom računu kako su trošene pare, ko je imao najbolju realizaciju... Subvencije, socijalna davanja, obrazovanje, školska i dečja zaštita su ispoštovali gotovo 100 odsto svog budžeta", precizirao je predsednik gradskog parlamenta.

Među tačkama dnevnog reda naći će se i odluka o podizanju spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju i Meši Selimoviću, koji će se nalaziti na uglu Zmaj Jovine i Obilićevog venca i na uglu ulica Kralja Petra i Gospodar Jovanove.

Sednica Skupstine Grada Beograda biće održana u Sava centru, uz poštovanje svih preventivnih mera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set