• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2020

10:27

DO KRAJA GODINE DEO AUTOBUSKE STANICE BIĆE IZMEŠTEN NA NOVI BEOGRAD! Vesić: Betonirano skoro 90 odsto staničnog platoa

Beograd

DO KRAJA GODINE DEO AUTOBUSKE STANICE BIĆE IZMEŠTEN NA NOVI BEOGRAD! Vesić: Betonirano skoro 90 odsto staničnog platoa

Podeli vest

Na Novom Beogradu, u bloku 42, gradi se nova autobuska stanica, a već do kraja godine će deo Beogradske autobuske stanice (BAS) biti tamo premešten

Preko puta "buvljaka" u Bloku 42 na Novom Beogradu gradi se nova autobuska stanica, betonirano je skoro 90 odsto staničnog platoa, postavljeni šipovi za novu staničnu zgradu, rade se i pristupne saobraćajnice, a već do kraja godine tu će biti izmešten deo saobraćaja sa Beogradske autobuske stanice (BAS).

To je za Tanjug izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić i podsetio da novu autobusku stanicu u Bloku 42 o svom trošku gradi kompanija BAS, na osnovu ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa Gradom Beogradom koji je obezbedio lokaciju, priključke i pristupne saobraćajnice.

"Naša namera je da, posle železničke, izmestimo i autobusku stanicu jer je već decenijama unazad predviđena nova autobuska stanica preko puta 'buvljaka' u Bloku 42 i zato što je Bulevar vojvode Mišića najopterećenija saobraćajnica u Beogradu zbog čega je neophodno smanjiti broj autobusa na toj saobraćajnici, kako bi bila frekventnija", rekao je Vesić.

Naveo je da je betonirano skoro 90 odsto staničnog platoa i da počinje njegovo asfaltiranje koje će, kako se očekuje, kompanija BAS do oktobra kompletno završiti.

U međuvremenu je, kaže, završen Aneks nove autobuske stanice koji će u budućnosti povezivati autobusku i železničku stanicu Novi Beograd i koji će, kako najavljuje, u funkciju biti stavljen već na jesen.

"Kada bude završen stanični plato, već tada ćemo, koristeći taj Aneks, moći da prebacimo deo autobuskih linija, odnosno polazaka i dolazaka sa autobuske stanice koja se sada nalazi u starom delu grada na novu autobusku stanicu", rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Naveo je da su urađeni šipovi i temelji za novu, veliku staničnu zgradu autobuske stanice i dodao da Grad radi pristupne saobraćajnice oko samog kompleksa, što podrazumeva proširenje svih saobraćajnica jer će, kada autobuska stanica bude zaživela, tu biti mnogo veći broj autobusa i automobila.

"Do kraja godine ćemo već izmestiti dobar deo autobuskog saobraćaja, a kako se bude gradila nova glavna zgrada autobuske stanice tokom sledeće godine, imaćemo prebačen kompletan autobuski saobraćaj autobuske stanice iz starog dela grada na novu u Blok 42", rekao je Vesić.

Naveo je da Grad Beograd istovremeno razmatra mogućnost da, kroz izmenu plana generalne regulacije, obezbedi i nekoliko manjih autobuskih stanica koje će takođe biti ponuđene BAS-u na upravljanje, kao partneru Grada.

To će, pojasnio je, biti autobuske stanice po obodima grada kako bi se rasteretio sam ulazak u Beograd.

"Kompanija BAS je izrazila i nameru da razgovara sa železnicom da bude operater i železničke stanice Novi Beograd jer kada je akademik (Milan) Lojanica, koji je jedan od naših najcenjenijih arhitekata, uradio projekat nove autobuske stanice, istovremeno je urađeno i idejno rešenje za novu železničku stanicu Novi Beograd i biće idealno kada to bude pod jednim krovom, da to bude jedna stanica koja će biti zajednička", rekao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VV

pre 3 godine

Zar nije bilo logicnije autobusku stanicu napraviti na krovu prokopa... prema planu od pre 40 god. tu je trebala biti... Planirano je da na istom mestu budu autobuska, zeleznicka i valjda tramvajska stanica, plus taksi... a bilo bi lepo i da bude metro.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set