• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.08.2020

18:57

POTPISANO! Počinje realizacija projekta modernizacije javnog gradskog prevoza u Beogradu! (FOTO)

Beograd

POTPISANO! Počinje realizacija projekta modernizacije javnog gradskog prevoza u Beogradu! (FOTO)

Podeli vest

U Starom dvoru danas je potpisan zvanični dokument kojim se potvrđuje početak realizacije projekta modernizacije javnog gradskog prevoza u Beogradu, koji predstavlja donaciju Vlade Japana Gradu Beogradu i Sekretarijatu za javni prevoz. Dokument su potpisali gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević i stalni predstavnik Japanske međunarodne agencije za saradnju iz Kancelarije za Balkan Ðiro Takeići, u prisustvu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i ambasadora Japana u Srbiji Ðunići Marujame

Realizacija projekta modernizacije javnog gradskog prevoza počeće u oktobru i trajaće 36 meseci, a Vesić kaže da je taj projekat veoma važan i koristan za Beograd.

- Ovaj projekat je dokaz prijateljstva naša dva naroda i dokaz da saradnja između Japana i Srbije napreduje. Mi u Beogradu ne možemo nikada da zaboravimo veliku pomoć koju je Japan dao 2003. godine našem gradskom prevozu, kada je poklonio autobuse koji se i danas nalaze na ulicama Beograda - rekao je Vesić i podsetio i na donacije Vlade Japana Univerzitetu u Beogradu.

Dodao je da je i Vlada Srbija, koliko je bila u mogućnosti, pomagala narodu Japana kada im je bilo teško, te istakao da je dokument koji je danas potpisan samo još jedan dokaz prijateljstva dve zemlje.

- Dokument koji danas potpisujemo omoguće nam da sagledamo sve probleme koje imamo u javnom prevozu i da od Japana, kao jedne od najorganizovanijih zemalja na svetu, dobijemo predloge i iskustva kako možemo da poboljšamo sistem našeg javnog prevoza - rekao je Vesić.

Foto: Privatna arhiva

Podsetio je da u Beogradu radi nekoliko japanskih kompanija i pozvao i druge japanske kompanije da investiraju u srpsku prestonicu, te izrazio uverenje da će dokument koji je danas potpisan biti još jedan korak u tom pravcu.

Ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama rekao je da mu je drago što prisustvuje današnjem događaju i naveo da projekat modernizacije javnog gradskog prevoza u Beogradu teži da uspostavi održiv sistem javnog prevoza koji neće nanositi štetu životnoj sredini.

- Nadam se da će ovaj projekat poboljsati situaciju u Beogradu - kvalitet života građana, ali i kvalitet vazduha u srpskoj prestonici - rekao je on.

Foto: Privatna arhiva

Projekat će biti sproveden u neposrednoj saradnji između Japanske međunarodne agencije za saradnju, Grada Beograda i Sekretarijata za javni prevoz.

Stalni predstavnik Japanske međunarodne agencije za saradnju iz Kancelarije za Balkan Ðiro Takeići je rekao da sistem javnog transporta ima sve veću ulogu u očuvanju životne sredine u gradovima.

Istakao je da ovaj projekat ima za cilj da modernizuje javni prevoz u Beogradu i da je zasnovan na veoma velikoj posvećenosti i radu Sekretarijata za javni prevoz.

- Posle završetka ovog trogodišnjeg projekta očekujemo da će operativnost i sposobnost planiranja samog sekretarijata biti značajno poboljšana i zasnovana na trenutnim potrebama. Takođe, očekujemo i će prihod od karata za korišćenje javnog prevoza biti povećan - rekao je Takeići.

Foto: Privatna arhiva

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević je rekao da će projekat trajati 36 meseci i da će imati nekoliko celina.

- Osim obuke ljudi u sektoru za javni prevoz u Japanu, Evropi i Beogradu, podrazumeva i izradu studije koja će dubinski analizirati sistem javnog prevoza i pomoći da se unapredi celokupan sistem, kao i realizaciju pilot projekta koji će podrazumevati primenu savremenih tehnologija - pojasnio je Vasiljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set