• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2020

10:48

VESIĆ OBJASNIO: Ne mogu da oproste Vučiću što diže spomenik Stefanu Nemanji

Beograd

VESIĆ OBJASNIO: Ne mogu da oproste Vučiću što diže spomenik Stefanu Nemanji

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da ga ne čudi hajka koja se vodi protiv spomenika Stefanu Nemanji, jer, kako kaže, lažna srpska elita ne može da oprosti Aleksandru Vučiću što podiže spomenik rodonočelniku srpske srednjovekovne države


Vesić je, gostujući na Studiju B, naveo da se u hajku uključio i reditelj Goran Marković u autorskom tekstu na sajtu Peščanik, čije su autorke, kako navodi Vesić, 2003. godine učestvovale u hajci i satanizaciji Zorana Ðindića.

On je rekao da Marković, koji je bio član žirija za izbor scenarija za seriju Nemanjići, koja je, kaže, prema mišljenju kritike i publike doživela debakl, sada napada Kusturicu zbog spomenika Stefanu Nemanji.

- Kako Marković vidi Nemanjiće mogli smo da vidimo u toj seriji. Potrošili su milione evra građana kako bi Nemanjiće prikazali kao uličare ili kako bismo gledali scenu u kojoj Rastko Nemanjić postaje monah ispod ikone Svetog Save... Tako izgleda Markovićevo poznavanje Nemanjića - rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju.


Dodao je da bi, kada bi se Marković pitao, sudeći po seriji, spomenik Stefanu Nemanji predstavljao pijanicu, "jer tako vidi i Nemanju, i Srbiju".

Vesić je naveo da je Marković pozivao zaposlene u kulturi da napuste svoje ustanove i da ne pruže ruku naprednjacima, dok, kaže, u isto vreme radi na RTS i "prima milione snimajući serije i filmove".

- Danas Marković priča o kulturi, a ćutao je godinama dok su bili zatvoreni Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti - konstatovao je Vučić.

Dodao je da je napad Markovića na spomenik Stefanu Nemanji ideološki.

- Srbija koja slavi svoje velike vladare, koja je ponosna na svoju prošlost, koja je ekonomski, politički i vojno vodeća zemlja Balkana, noćna je mora za Markovića. Još jasnije je zašto je protiv Kusturice, koji je bolji reditelj, priznat u svetu i poznatiji od Markovića - rekao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set