• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.09.2020

13:26

POZORIŠTA OPET OTVARAJU SVOJA VRATA! Prva predstava u BDP-u!

Beograd

POZORIŠTA OPET OTVARAJU SVOJA VRATA! Prva predstava u BDP-u!

Podeli vest

Predstavom "Trpele" večeras će biti otvorena letnja scena Beogradskog dramskog pozorišta - BDP arena, na kojoj će se tokom septembra odigrati 16 predstava

Novoizgrađena pozornica, koja može da primi 160 posetilaca, predstavlja pravi nastavak pozorišnog života, poručio je danas upravnik Beogradskog dramskog pozorišta, reditelj Jug Radivojević i pozvao publiku da uz mere zaštite poseti pozorište na Crvenom krstu.

Zbog epidemije korona virusa, broj posetilaca biće prepolovljen, na 80.

Foto: Informer

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je danas obišao radove u okviru pozorišta, koji prvi počinje sa radom u Beogradu, naveo je da je BDP dobio nove gardeobe, uređenje sale, te da će ubrzo biti raspisan konkurs za uređenje čitavog trga ispred samog pozorišta, prema Vozarevom krstu.

- Crveni krst će dobiti ne samo rekonstruisano Beogradsko dramsko pozorište, već i nove scene gde će građani moći da uživaju - naveo je Vesić i dodao da je u taj projekat uloženo više desetina miliona dinara.

Foto: Informer

Obimniji radovi za proširenje BDP-a se tek očekuju, a završetak radova se očekuje u narednim godinama, naveo je Vesić.

On je istakao i da se druga beogradska pozorišta polako pripremaju za "novi život".

- Sva naša pozorišta polako ulaze u režim rada i tokom ove jeseni Beograđankama i Beograđanima će se vratiti pozorište - poručio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Foto: Informer

Radivojević je istakao da se u prethodnih šest meseci radilo na infrastruktrurnim projektima i pripremanju predstava koje će imati svoje premijere u oktobru i novembru.

- U planu je da se dobije pravi amfiteatar, koji će biti tako formiran da bude naša stalna scena i da se praktično četiri meseca koristi za igranje na ovom prostoru - ukazao je on.

Radivojević je naglasio i da je na koronu testirano više od 120 ljudi koji rade u pozorištu i da su svi oni negativni.

Foto: Informer

Čuvene "Trpele" kojom će se večeras otvoriti letnja scena BDP-a rađene su po tekstu Milene Depolo i u režiji Bobana Skerlića.

- To je predstava koja je godinama zaštitni znak ovog pozorišta. U njoj igra sedam glumaca naše kuće i ona je pravi izbor za nastavak našeg pozorišnog života - istakao je Radivojević.

Nakon "Trpele", 7, 8, i 9. septembra na repertoaru je predstava "Crna kutija", 11. i 12. "Moskvičem do pakla”, 14, 15 i 16. "Sumrak bogova", 18. i 19. "Fine mrtve d(j)evojke", 23. i 24. "Plastelin" i 27. i 28. septembra predstava "Kad su cvetale tikve".

Sve predstave na letnjoj sceni počinju u 21 sat, a karte su u prodaji onlajn i na biletarnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set