• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2020

11:11

GRAD JE ODMAH POČEO SPROVOĐENJE ZAKONA! Pojačana kontrola ugostiteljskih objekata, od sutra i prevoza! Vesić: Oni koji krše mere ČINE KRIVIČNO DELO!

Beograd

GRAD JE ODMAH POČEO SPROVOĐENJE ZAKONA! Pojačana kontrola ugostiteljskih objekata, od sutra i prevoza! Vesić: Oni koji krše mere ČINE KRIVIČNO DELO!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da se u borbi protiv širenja koronavirusa nastavlja kontrola ugostiteljskih objekata, kako bi se stalo na put malom broju nesavesnih od njih i naveo da je sinoć kontrolisano više od stotinu ugostiteljskih objekata od kojih su neki zbog kršenja mera i zatvoreni

Vesić je podsetio da su do sada kontrolu obavljali samo sanitarni inspektori, njih 140 za čitavu teritoriju Srbije, odnosno 12 za Beograd, a da će izmenom zakona sada taj broj biti između 400 i 500.

Vesić je najavio da će se od sutra pojačati i kontrola nošenja maski u javnom prevozu.

"Grad je odmah počeo sprovođenje zakona. Sinoć je kontrolisano više od stotinu ugostiteljskih objekata, od kojih su neki zbog kršenja mera i zatvoreni. U 1:09 sati u kafiću „Mag” u Karađorđevoj zatečen je veći broj lica i odmah su kažnjeni vlasnici i lokal je ispražnjen.

U vanrednoj kontroli na teritoriji Lazarevca, a rađena je i u Sopotu, Barajevu i drugim prigradskim opštinama, ponovo je zatečena diskoteka „Kristal” kako radi i odmah je ispražnjena i zatvorena. Fokus je na onim ugostiteljskim objektima gde se ne poštuju mere i žurke se organizuju i posle 23 sata", rekao je Vesić za TV Pink, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Da bi bili još efikasniji, dodao je Vesić, potrebno je da svi državni organi učestvuju u sprovođenju zakona, pa je tim povodom i zatražio sastanak sa premijerkom, kako bi se uključila i policija i tužilaštvo.

"Onaj ko krši mere, to jest organizatori proslava čine krivično delo. Očekujemo podršku svih državnih organa kako bismo zajedno sproveli zakon, kako bismo zaštitili život i one ugostitelje koji savesno rade", rekao je Vesić.

Foto: beograd.rs

Naveo je da postoji čitav niz mera koje mogu da se donesu pre daljeg skraćenja radnog vremena i dodao da u ugostiteljstvu radi četrdeset hiljada ljudi, te da mora da se vodi računa da već devet meseci ono ne radi u punom kapacitetu.

"Svaka mera mora da bude usklađena sa ekonomijom jer ako ekonomija ne radi nema novca za zdravstvenu zaštitu. Bolje je da se koncentrišemo na kontrolu i striktno sprovođenje postojećih mera. Od sutra ćemo pojačati kontrolu u javnom prevozu i potrudićemo se da oni koji ne budu nosili maske budu udaljeni iz vozila ili sankcionisati. Nedopustivo je da jedan čovek u autobusu ne nosi masku dok pedeset ljudi nosi, da misli da je pametniji od njih i da sprovodi neka svoja pravila", istakao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set