• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.12.2020

21:04

SAOBRAĆAJNA SENZACIJA U CENTRU BEOGRADA! Građani će prelaziti ulice kao NIKADA DO SADA!

Beograd

SAOBRAĆAJNA SENZACIJA U CENTRU BEOGRADA! Građani će prelaziti ulice kao NIKADA DO SADA!

Podeli vest

Na raskrsnici beogradskih ulica Dečanske i Makedonske tokom vikenda biće uspostavljen novi režim saobraćaja koji će pešačima omogućiti da raskrsnicu, osim na način na koji su to do sada činili, pređu i dijagonalno, čime će biti povećana bezbednost saobraćaja u tom delu grada

To je danas najavljeno u Starom dvoru gde je predstavljeno kako će ubuduće izgledati ta raskrsnica, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da će Beograd biti među desetak gradova u svetu koji će imati ovakvu raskrsnicu.

- Trudimo se radimo ono što rade i druge svetske metropole, kada je u pitanju ubrzavanje saobraćaja. Beograd je metropola i sa svojim brojem stanovnika, a još uvek bez metroa, sasvim sigurno ima mnogo problema u funkcionisanju saobraćaja - rekao je Vesić.

Izrazio je nadu da će građani prihvatiti način na koji će ubuduće funkcionisati raskrsnica Dečanske i Makedonske ulice, te dodao da će to možda biti urađeno na još nekim raskrsnicama u gradu.

Naveo je da u Beogradu ima sve više automobila, da se godišnje registruje oko 50.000 novih, a da infrastruktura grada nije pravljena za tako veliki broj automobila zbog čega se, dodao je, mora pribegavati novim rešenjima kako bi se omogućilo da saobraćaj normalno funkcioniše.

- Najveći deo problema ćemo rešiti kada budemo izgradili metro i dali prednost tramvajskom saobraćaju, ali do tada ćemo se truditi da na svaki način unosimo novine u cilju poboljšanja saobraćaja - rekao je Vesić.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je rekao da se primenom novog režima saobraćaja na raskrsnici Dečanske i Makedonske ulice bezbednost saobraćaja u tom delu grada podiže na viši nivo.

- Analizom koju je radio Saobraćajni fakultet i simulacijama koje smo mi sprovodili u okviru Sekretarijata za saobraćaj pokazalo se da se nivo usluge sa ovakvim režimom saobraćaja takođe podiže na viši nivo. Sa C usluge koja je težila ka D, u postojećem režimu saobraćaja, dobili smo nivo usluge C koji ide ka B, što praktično znači da smo dobili poboljšanje protočnosti saobraćaja, a pre svega ukinuli sve konfliktne tačke između vozila i pešaka - rekao je Rafailović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
straja

pre 3 godine

Ja sam siguran da cu da IZBEGAVAM da pesacki prolazim kroz ovu raskrsnicu.Nasi vozaci ne postuju ni CRVENO svetlo a kakolice ovu ZAVRZLAMU....zivi bili pa videli tj oni koji prezive!

Rade

pre 3 godine

Kad ce ulica "Makedonska" da dobije svoje novo ime

dzo

pre 3 godine

niko nije ovo izmislio, ovo postoji godinama u mnogim gradovima sirom sveta

Bojan

pre 3 godine

U Kraljevu, kod Male pijace, tako se prelazilo od kad znam za sebe ...

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set