• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2020

16:07

USVOJEN PREDLOG GRADSKOG BUDŽETA ZA NAREDNU GODINU! Od ponedeljka i objave predloga građana

Beograd

USVOJEN PREDLOG GRADSKOG BUDŽETA ZA NAREDNU GODINU! Od ponedeljka i objave predloga građana

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Gradsko veće usvojilo Predlog gradskog budžeta za 2021. u iznosu od 124.996.624.827 dinara, odnosno 1,068 milijardi evra, saopštila je pres služba Grada Beograda

On je nakon sednice Gradskog veća rekao da se na rashodnoj strani budžeta nalazi 2.119 predloga građana od 10.046 predloga, koliko je upućeno Gradu Beogradu tokom javne rasprave održane između 14. i 28. novembra, kao i da je prihvaćeno 2.765 predloga koji će biti realizovani tokom 2022. godine.

- Naredne godine biće rađeni projekti i tehnička dokumentacija kako bi se ove ideje građana sprovele u 2022. godini. Predlozi građana koji nisu u nadležnosti Grada Beograda biće poslati nadležnim institucijama. Od ponedeljka, 14. decembra, tačno na mesec dana od početka rasprave, objavljivaćemo predloge građana koji su prihvaćeni i koji će biti realizovani tokom naredne godine - rekao je Vesić.

On je dodao i da će tokom januara naredne godine biti objavljen Informator o budžetu Grada Beograda iz koga će svi Beograđani videti kako se i za koje namene troši budžet Grada.

Procenjeni fiskalni deficit iznosi 2.514.688.402 dinara, odnosno 2,52 odsto ukupnih tekućih prihoda budžeta i u potpunosti je pokriven suficitom koji se prenosi iz budžeta za ovu godinu, što znači da već četvrtu godinu zaredom Grad nema ni dinar deficita, niti uzima kredite za tekuću likvidnost.

Vesić je istakao i da je ove godine vraćeno skoro 35 miliona evra kredita koji je uzelo rukovodstvo Skupštine Grada Beograda do 2013. godine, kao da nijedna međunarodna finansijska institucija tokom ove i naredne godine nije Beogradu odložila plaćanje nijednog evra kredita koji su uzeti pre 2013. godine.

- Nudili su nam kredite za tekuću likvidnost, ali nam oni nisu potrebni. Na kraju naredne godine, 31. decembra 2021. godine, dug Grada Beograda iznosiće 295.232.908 evra. Ne zaboravimo da je 2013. godine dug Grada Beograda iznosio 1,2 milijarde evra - podsetio je Vesić.

Dodaje da je ukupan iznos planiranih sredstava budžeta Grada za 2021. godinu veći od procene ostvarenja sredstava u 2020. godini za 3,2 odsto, odnosno za 3.569.445.701 dinara.

Prema njegovim rečima, kapitalna ulaganja predviđena su u iznosu od 18.760.948.154 dinara, odnosno 15,15 odsto budžeta, a iz tih sredstava vršiće se pripremni radovi za izgradnju metroa, završiti Bulevar patrijarha Pavla, graditi regionalni vodovod Makiš-Mladenovac, završiti izgradnja 14 vrtića u kojima će biti smešteno oko 3.000 dece.

- Imaćemo nove 322 raskrsnice sa semaforima kojima će se upravljati centralizovano sistemom adaptibilnog upravljanja saobraćaja, zatim 100 novih zglobnih autobusa, a počinje i izgradnja četiri nove javne garaže - rekao je Vesić.

Sednica Skupštine Grada Beograda na kojoj će se raspravljati o budžetu Grada Beograda za 2021. godinu održaće se u petak, 18. decembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set