• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.12.2020

10:05

VESIĆ REŠIO DEŽULOVIĆA: KONAČNO JE SHVATIO - JEDINI NAČIN DA USPE U HRVATSKOJ JE DA PLJUNE PO BEOGRADU I SRBIJI!

Beograd

VESIĆ REŠIO DEŽULOVIĆA: KONAČNO JE SHVATIO - JEDINI NAČIN DA USPE U HRVATSKOJ JE DA PLJUNE PO BEOGRADU I SRBIJI!

Podeli vest

Pišući odgovor Dežuloviću znao sam da nije pravedno ovog duhovnog provincijalca i prostaka staviti u isti red sa stanovnicima Beograda Tinom Ujevićem, Antunom Gustavom Matošem, Gustavom Krklecom ili Ivanom Meštrovićem. Nije zaslužio ni društvo Džonija Štulića. Ni Splićanina Dina Dvornika, koji je prvi koncert održao baš u Beogradu, napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na Fejsbuku

 

Dežulovićev odgovor je nekako idiotski. Niko od Dežulovića ne traži da voli Beograd. On Beograd iskreno mrzi, sa strašću Ežena de Rastinjaka koji u Balzakovom romanu ”Čiča Gorio” gleda sa uzvišice groblja na Pariz i uzvikuje: ”A sada je na nas dvoje red!“ 

Niko mu ne zabranjuje da piše o Beogradu. Bolesno je da sebe poredi sa nobelovcem Peterom Handkeom koji iskreno voli i Beograd, i Srbiju. I koji je bio spreman da plati cenu podrške Srbiji. Kao što Dežulović sada naplaćuje pljuvanje po Beogradu i Srbiji. Ali, to je oprobani recept da uspeš i zaradiš u Hrvatskoj. Shvatio je to konačno Dežulović.

Ono na šta Dežulović nema pravo je da jednog od najvećih srpskih vladara, u Srbiji, naziva baronom Minhauzenom. Bar ne u Srbiji. To je ruganje ne samo našem narodu već i istoriji. Nazivajući Stefana Nemanju Minhauzenom on kaže da je srpska istorija laž. Dakle, po Dežuloviću srpska istorija ne postoji za razliku od “velike hrvatske istorije”. Srbija nema istoriju ali je kako nas uči Dežulović ima Hrvatska kojom od početka 12. veka gospodare vladari, “Nemanjići i Imanjići” ali stranci. Razni Arpadovići, Anžujci, Habzburzi, Jagelonci pa sve do nesrećnog Tomislava Drugog koga je postavio Ante Pavelić u dogovoru sa Musolinijem i italijanskom kućom Savoja vladali su Hrvatskom. Dakle, slobodno Dežuloviću podižite spomenike svojim vladarima, “Nemanjićima i Imanjićima”, samo što je problem što nisu bili Hrvati. Kakav god spomenik da podignete svojim stranim vladarima mi se skulpturi nećemo rugati onako kako se vi rugate Stefanu Nemanji. 

 

 

Čuli smo od Dežulovića da je Beograd bio velegrad a onda su ga poseljačili i uništili Momo Kapor i Bora Đorđević!? Eto konačno smo saznali ko je kriv što je Beograd srpski grad a gledajući očima Dežulovića to znači ”seljački”. Jer oni u Hrvatskoj tako doživljavaju Srbe, kao seljake na traktorima po kojima još treba bacati ili bombe ili fekalije, kako je kome volja. I to nam kaže, čovek u čijem gradu, koji je inače velegrad za razliku od beogradskog sela, još postoji zloglasni objekat koji se zove ”Lora”, stravičan logor za Srbe u kojem su mučeni i ubijani. 

Problem za Dežulovića je što će Beograd uvek biti velegrad. Koliko god ga vi mrzeli, kao i ljude koji žive u njemu. Osim onih pedesetak do sto ljudi koji vam aplaudiraju kada vređate grad u kome žive. Zašto je Beograd tako veliki? Ne znam kako da vam objasnim. To vam je kao sa romanima ”ozloglašenog pisca koji je poseljačio Beograd”, kako Dežulović kaže, Momom Kaporom. Kada je napisao trilogiju o Sarajevu (Čuvar adrese, Poslednji let za Sarajevo i Hroniku izgubljenog grada), koja je inače zabranjena u tom gradu, jedan švercer je prokrijumčario te knjige na buvljak. ”Šta će vam to đubre”, pitala ga je jedna starija gospođa? ”A šta ćete, gospođo, traži se”, odgovori joj prodavac.

E tako ti je moj Dežuloviću sa Beogradom. Šta da radimo, traži se!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DRAGOLJUB

pre 3 godine

Да би сачували живу главу; ради напредка и бољитка своје породице, вековима, Срби православци су прелазили у католичку веру (углавном не драговољно) !! На жалост, баш ТИ "прелетачи" су створили хрватску нацију, и најжешћи су противници православља и Срба , да би доказали своју ОДАНОСТ НОВОЈ ВЕРИ и јаку ПРИПАДНОСТ НОВОМ НАРОДУ!! Зато нас Србе ти Хрвати толико вређају и пљују! Јер њихови предци нису издржали да остану православне вере!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set